Férfi kézi: hazatér a Veszprém csapatkapitánya – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.01.12. 10:32
null
Sajtóhírek szerint Andreas Nilsson nyáron távozik Veszprémből (Fotó: Földi Imre)
A svéd Aftonbladet értesülései szerint felbontja 2025-ig szóló szerződését a Telekom Veszprémmel és nyáron hazatér a bakonyiak csapatkapitánya, Andreas Nilsson.

A 33 éves beálló a Telekom Veszprém egyik legrégebbi játékosa, hiszen Nilsson még 2014-ben érkezett a bakonyiakhoz a német Hamburgtól. A 2013-ban Bajnokok Ligája-győztes, hatszoros magyar bajnok és hétszeres kupagyőztes Nilssonnak 2025 nyaráig érvényes a szerződése a Veszprémmel, de az Aftonbladet arról számolt be, hogy a beálló szeretné felbontani azt.

Nilsson távozásával kapcsolatban már decemberben felvetődtek pletykák, az Aftonbladet pedig a németországi Európa-bajnokságon beszélt a svéd válogatottba visszakerülő beállóval, aki nem titkolta, hogy tervei között szerepelt a hazatérés, ám azt még nem tudta megmondani, hogy mostanában vagy csak a következő években igazol-e vissza Svédországba.

A svéd lap viszont megtudta, hogy Nilsson szeretné felbontani jövő nyárig érvényes szerződését Veszprémben, februárban ugyanis megszületik harmadik gyermeke, legidősebb fia pedig hamarosan kezdi az iskolát, ezért Nilsson feleségével, az egykori magasugróval, Ebba Jungmarkkal azt tervezi, hogy a Göteborgtól délre fekvő Onsalában telepednek le, ahonnan Jungmark származik.

A lap úgy tudja, hogy Nilsson folytatja kézilabda-pályafutását és a svéd élvonalban 16 forduló után kilencedik helyezett Önnereds HK-hoz igazol, amely egyelőre nem kommentálta az Aftonbladet információit, de a lap úgy tudja, a Veszprémből távozó beálló 2+1 évre ír alá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik