Női kézi-vb: Dánia a bíróknak köszönhetően nyert, nem azért, mert jobb volt – Grbics

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2023.12.14. 18:38
null
Grbics szerint a bíróknak köszönhetően nyertek a dánok (Fotó: AFP)
A nyilatkozataik alapján nehezen emésztették meg a montenegrói női kézilabda-válogatott játékosai, hogy szerintük nem kaptak egyenlő elbírálást a játékvezetőktől a társházigazda dánok ellen két góllal elveszített világbajnoki negyeddöntőjük alkalmával.

 

Dánia a bíróknak köszönhetően nyert, nem azért, mert jobb volt” jelentette ki Itana Grbics, a montenegrói válogatott irányítója.

A korábbi ferencvárosi játékos azt követően kapott két percet a zsűriasztal jelzésére, hogy a montenegróiak Dijana Mugosa góljával újra feljöttek két gólra a hajrában, ráadásul úgy tűnt, a meginduló szélsőt lökték a levegőben lövés közben a dánok.

„Nehezen találom a szavakat. Életemben először állítottak ki gólörömért, mintha nem is kézilabdameccsre jöttünk volna, hanem színházba. Felemelt fejjel hagyhattuk el a pályát, mert megmutattuk, miénk a jobb csapat, miközben a dánok két azonos sort is ki tudnak állítani, tele topklubokban szereplő játékosokkal” – tette hozzá Grbics.

A beálló Tatjana Brnovics végig nagy harcot vívott a falban a dán védőkkel, mégsem tudott kiállítást kiharcolni, amit utóbb értetlenkedve kommentált: „Mondtam a játékvezetőknek, értem a nézőpontjukat, hagyják, hogy minket összeverjenek, mi meg azért is kiállítást kapunk, ha hozzá sem érünk senkihez. Ők csak a hajrában kapták az egyetlen két percüket, mi meg már akkor jutottunk heteshez, amikor a bírók már úgy vélhették, eldőlt a meccs. Ennek ellenére nem tudtak minket megtörni.”

Bojana Popovics nem akarta kommentálni az algériai játékvezetők munkáját, inkább a saját játékosait méltatta.

„Világos volt, hogy nem nyerhetjük meg a mérkőzést. Nem akarok egyes személyekről beszélni, mert mindig megbüntetnek minket, mindegy, mit mondunk. Mindössze egy kiállítást kaptak, miközben a góljaikat emberelőnyben vagy hetesből lőhették. Nem szomorúságot, sokkal inkább büszkeséget érzek amiatt, ahogy küzdöttek a játékosaim. Mondtam nekik, hogy ne sírjanak, mert nyertesek, mindannyian” hangsúlyozta a montenegrói válogatott szövetségi kapitánya, hozzátéve, hogy a fiatal játékosainak sokat számít, hogy további két mérkőzést játszhatnak még az 5–8. helyért a vb-n.

A másik szerdai negyeddöntőben a németek már nem tudták megismételni korábbi jó teljesítményüket, és csalódást keltő vereséget szenvedtek a svédektől. A ferencvárosi Emily Bölknek is ez fájt leginkább, el is sírta magát a meccs utáni interjú közben.

„Nehéz elfogadni ezt a fájó vereséget, mert rengeteg energiát tettünk bele a mérkőzésbe mondta az FTC balátlövője, majd meg kellett állnia, mert már ekkor is a könnyeivel küszködött. – Képesek vagyunk megugrani ezt a lépcsőfokot, de a mai teljesítményünk egyszerűen nem volt elég hozzá” – tette hozzá, majd Alina Grijseels magához ölelte a rendkívül csalódott csapatkapitányt.

A VIDEÓ A KÉPRE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!
A VIDEÓ A KÉPRE KATTINTVA NÉZHETŐ MEG!

A dánok és a svédek négy közé jutásával az is eldőlt, hogy a két csapat közül kerül ki a mieink harmadik olimpiai selejtezős ellenfele a már eddig is ismert Japán és Kamerun mellett. Ha a norvégok az Eb után a vb-t is megnyerik (vagy a franciák mögött a másodikok lesznek), akkor a világbajnok jogán kvalifikálnak Párizsba, míg az Európa-bajnok jogán a tavalyi Eb-2. dánok készülhetnek az olimpiára.

Az áprilisi selejtezőről csoportonként két-két válogatott jut ki Párizsba.

EGYENES KIESÉSES SZAKASZ
DÖNTŐ
12. 17.19.00
Herning
A HARMADIK HELYÉRT
12. 17.16.00
Herning
AZ ÖTÖDIK HELYÉRT
12. 17.10.15
Herning
A HETEDIK HELYÉRT
12. 17.13.00
Herning
ELŐDÖNTŐ
12. 15.17.30Herning
Dánia–Norvégia
12. 15.21.00
Herning
Svédország–Franciaország
AZ 5–8. HELYÉRT
12. 15. 11.30Herning
Németország–Csehország
12. 15. 14.30HerningMontenegró–Hollandia
NEGYEDDÖNTŐ
12. 12.17.30
Trondheim
Franciaország–Csehország33–22
12. 12.20.30
Trondheim
Hollandia–Norvégia 23–30
12. 13.17.30
Herning
Svédország–Németország 27–20
12. 13.
20.30
Herning
Dánia–Montenegró 26–24

A VILÁGBAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE
9. Brazília
10. MAGYARORSZÁG
11. Szlovénia
12. Románia
13. Spanyolország
14. Horvátország
15. Angola
16. Lengyelország
17. Japán
18. Szenegál
19. Ausztria
20. Argentína
21. Szerbia
22. Dél-Korea
23. Ukrajna
24. Kamerun
25. Izland
26. Kongó
27. Chile
28. Kína
29. Paraguay
30. Kazahsztán
31. Irán
32. Grönland

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik