Női kézilabda BL: Ljubljanában kell kijönni a mentális gödörből

P. B.P. B.
Vágólapra másolva!
2023.09.23. 09:42
null
A sérülésből visszatérő Szöllősi-Zácsik Szandra góljai is kellenek Ljubljanában (FOTÓ: KONCZ MÁRTON)
Megviselte a ferencvárosi játékosokat a női kézilabda Bajnokok Ligájában az első két fordulóban elszenvedett vereség – szombaton a jó erőkből álló Krim Ljubljana otthonában kellene talpra állni.



GYŐZELMI KÉNYSZERBEN lép pályára a szlovén Krim Ljubljana ellen idegenben a Ferencváros női kézilabdacsapata szombat este. A Bajnokok Ligájában legutóbb ezüstérmes zöld-fehérek az első két csoportmérkőzésen a francia Metztől 13, az elmúlt három kiírást megnyerő norvég Viperstől 11 góllal kaptak ki, így máris hátrányba kerültek a továbbjutást érő első hat helyért vívott küzdelemben.

3. FORDULÓ
2023. szeptember 23., szombat
B-CSOPORT
Ljubljana–FTC – (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
Lubin–Vipers
Esbjerg–Metz
2023. szeptember 24., vasárnap
B-CSOPORT
Rapid Bucuresti–Ikast

„Már jól vagyok, hála istennek rendbe jött a vállam, próbálok olyan formában visszatérni, amivel segíteni tudok a csapatnak. A szombati ellenfél más erőt képvisel, ettől függetlenül jólesett a lelkünknek a legutóbbi győzelem a bajnokságban – mondta az FTC válogatott átlövője, Szöllősi-Zácsik Szandra, aki az MTK ellen hét közben 41–19-re megnyert meccsen tért vissza vállsérülése után. – Jó volt látni a mosolygós arcokat a pályán, nem szenvedtünk, élveztük a kézilabdát. Nagyon bízunk benne, hogy ezt át tudjuk vinni a hétvégi mérkőzésre is, és nem az lesz, mint ami az eddigi két Bajnokok Ligája-meccsen volt. Mindenben javulnunk kell. Megviselt minket az első két forduló, erre nem számított senki, mentálisan is össze kell szednünk magunkat, és taktikailag is jobban fel kell készülnünk.”

Az egyaránt 28-szoros szlovén bajnok és kupagyőztes, kétszeres BL-arany- és háromszoros ezüstérmes Krimben olyan rutinos és ismerős klasszisok viszik a prímet, mint a brazil kapus, Bárbara Arenhart, az orosz Darja Dmitrijeva, a montenegrói Jovanka Radicsevics és Itana Grbics, a francia Allison Pineau, illetve a szlovén Barbara Lazovic, Tjasa Stanko vagy Tamara Mavsar. Az edző pedig a roppant dörzsölt és tapasztalt ­montenegrói Dragan Adzsics, aki két BL-t nyert a Buducsnoszt Podgoricával, hazája női válogatottját pedig Európa-bajnoki címig és olimpiai döntőig (mindkettő 2012) vezette. A ljubljanaiak az első két körben előbb biztosan verték meg a csoport leggyengébbjét, a lengyel Lubint, majd elkapták a sérülések miatt „megroggyant” dán Esbjerget.

„Az előző idényhez képest nagyot nem változott a Ljubljana kerete – folytatta Szöllősi-Zácsik.  – Nyáron is játszottunk edzőmeccset a szlovénokkal, annak a felvételét is visszanéztük, képben vagyunk, jól ismerjük őket, tudjuk, ki mire képes a riválisnál. Nagyon remélem, ezúttal jobban felkészültünk, kiélezett meccsre számítok szombaton.”

A két csapat az előző BL-csoportkörben is találkozott, mindkétszer a Fradi nyert, összesítésben pedig eddig 14 meccsen kilenc magyar és öt szlovén siker a mérleg.


A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Ljubljana 2 2 69–45 +24 4
2. Ikast 2 2 69–62 +7 4
3. Metz 2 1 1 74–64 +10 2
4. Vipers 2 1 1 63–56 +7 2
5. Rapid Bucuresti 2 1 1 54–55 –1 2
6. Esbjerg 2 1 1 57–61 –4 2
7. Lubin 2 2 43–62 –19 0
8. FTC 2 2 51–75 –24 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik