Női kézi BL: A Metz csinálta meg azt, amit mi akartunk – Tomori

PUSZTAI VIOLAPUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2023.09.09. 20:50
Tizenhárom gólos vereséggel indult az idény az FTC-Rail Cargo Hungariának a női kézilabda Bajnokok Ligájában. A Metz elleni 38–25-ös vereség okairól Tomori Zsuzsanna és Márton Gréta beszélt az NSO Tv-nek. 

„Úgy tudnám megfogalmazni egy mondatban, hogy a Metz csinálta meg azt, amit mi megbeszéltünk, amit mi szerettünk volna játszani. Nekik volt feszes a védekezésük, ők tudtak átrohanni rajtunk – mi is pont ezt terveztük. Emellett úgy érzem, gyorsan össze is estünk lelkileg, amit itthon, ilyen szurkolótábor előtt nem szabad megengedni. Nagyon fájó volt, hogy kapartunk, vissza akartunk jönni, de ehelyett egyre csak nyomtuk le magunkat a buta hibákkal. Ennyi lerohanásgólt nem szabad kapni. Nagy beszélgetés vár ránk” – mondta Tomori Zsuzsanna a vereség legfőbb okairól, hozzátéve, a legutóbbi idényben is volt egy ilyen nagy veresége a csoportkörben az FTC-nek, úgyhogy bízik benne, a vége megint a final four lesz.

Videónkban Márton Gréta is részletesen elemzi a Metz ellen elkövetett hibákat, s arra is kitért, hogy kell még egy kis idő, hogy jól működjön az a játékszisztéma, amit Martin Albertsen elvár a csapattól. Továbbá a két játékos arról is beszél, hogyan érintette őket, hogy a második félidő közepén a Fradi-tábor mintegy tíz percig síri csendben nézte a pályán zajló eseményeket.

NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
B-CSOPORT
FTC-RAIL CARGO HUNGARIA–METZ HANDBALL (francia) 25–38(13–19)
Érd, 1400
néző.V:Barysas, Petrusis (litvánok)
FTC:Janurik – MALESTEIN9 (3),Tomori, Edwige, Cvijics1,Bölk3,MÁRTON G.4.Csere:Böde-Bíró B. (kapus), Lekics3 (1),Klujber4,Simon P., Bordás1,Deszpotovics.Edző:Martin Albertsen
METZ:DEPUISET – Granier3,VINTER-BURGAARD3,Jörgensen2,BOUKTIT4,A. M. HANSEN5,VALENTINI9. Csere:SAKO (kapus), Brkic2,Mlamali1,Chambertin3,Grijseels2,Le Blevec1,Jacques2,Golvet1. Edző:Emmanuel Mayonnade
Az eredmény alakulása. 3. perc:0–2.8. p:1–5.18. p:8–12.21. p:10–13.28. p:11–18.39. p:17–27.48. p:20–32
Kiállítások:10, ill. 10 perc
Hétméteresek:7/4, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG
Martin Albertsen:– Nagyon jól játszott az ellenfél, igazából minden hibánkat megbüntette. Csalódott vagyok, hogy így mutatkoztunk be. Pénteken nagyon jól edzettek a lányok, az eddigi bajnoki meccseinken is jól játszottunk, ezúttal azonban minden rosszul alakult, ami csak lehetett. Talán csak rossz napunk volt, de örülök, hogy jövő héten már újabb nehéz meccseket játszunk, mert megmutathatjuk, hogy sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek.

Emmanuel Mayonnade:– Természetesen nagyon boldog vagyok a győzelmet követően. Tudni kell, hogy július tizedikén a francia válogatott miatt hat játékossal kezdtük el a felkészülést, két hónappal később pedig itt vagyunk, és ilyen eredményt értünk el ebben a légkörben. Nem tudtam, mire is számítsak, nemcsak azért, mert a Fradinak új edzője van, hanem mert szerdán még bajnokit játszottunk. Büszke vagyok a csapatomra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik