Női kézi BL: az Esbjerg edzőjének fontosabb a bajnoki döntő, mint a Győr elleni bronzmeccs

Vágólapra másolva!
2023.06.04. 10:04
null
Jesper Jensen szerint soha többé nem fordulhat elő, hogy az Esbjergnek választania kelljen a dán bajnoki döntő és a Bajnokok Ligája Final four között (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, az FTC női kézilabdacsapata ismét csodát tett és története első Bajnokok Ligája négyes döntős szereplése alkalmával a dán Esbjerg 30–29-es legyőzésével bejutott a fináléba. A dánok edzője, Jesper Jensen a Tv2-nek a mérkőzés után többek között arról beszélt, hogy jelenleg fontosabb számukra a dán bajnokság döntője, mint a Győr elleni bronzmeccs.

 

Az Esbjerg nem tudott kellően rápihenni a budapesti MVM Dome-ban zajló Bajnokok Ligája négyes döntőre, hiszen kedden kezdte az Odense elleni döntőt a dán bajnokságban, s 27–26-ra nyert vendégként.

„Mi a fontosabb: a bajnoki arany vagy a Bajnokok Ligája-bronz?” – tette fel a kérdést a dán Tv2 Jesper Jensennek, az Esbjerg edzőjének, aki határozottan kijelentette, hogy a bajnoki aranyérem.

„És ez hatással lehet arra az összeállításra, amely a Bajnokok Ligája bronzérméért játszik” – mondta Jensen, utalva a dán bajnokság csütörtökön folytatódó, az egyik fél második győzelméig tartó döntőjére.

„Ez a harmadik hely van olyan fontos, hogy mindent beleadnak?” – kérdezték Jensentől.

„Nem, nem az, de a final four megérdemelné. Elég nehéz helyzetben vagyunk, hogy a harmadik helyért játszhatunk, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy mindent egy lapra feltegyünk, mert még két bajnoki döntőnk lehet a közeljövőben. Remélem, ez óriási figyelmeztetés azoknak, akik tervezik a versenynaptárat, és soha többé nem fordul elő, hogy választanunk kell (a bajnoki döntő és a BL final four között) – hangsúlyozta Jesper Jensen.

„Először egy kicsit sokkolt, mert nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Nyugodtnak éreztem magam és magabiztos voltam, hogy meg tudjuk csinálni. Csak néhány apróság hiányzott a játékunkból és ez azt mutatja, hogy nem tartunk ott, ahol szeretnénk”
mondta az FTC ellen hét gólt szerző, s ebben a BL-idényben már 137 gólnál járó esbjergi kiválóság, a norvég Henny Reistad.

KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ
ELŐDÖNTŐ
FTC-Rail Cargo Hungaria–Team Esbjerg (dán) 30–29 (13–17)
Győri Audi ETO–Vipers Kristiansand (norvég) 35–37 (18–23)


KÉZILABDA
NŐI BAJNOKOK LIGÁJA, NÉGYES DÖNTŐ (MVM Dome)
BRONZMÉRKŐZÉS
15.15:
Győri Audi ETO KC–Esbjerg (dán) (Tv: Sport1, Rádió: Sportrádió, Kossuth Rádió) – élőben az NSO-n!
DÖNTŐ
18.00:
Vipers Kristiansand (norvég)–FTC-Rail Cargo Hungaria (Tv: Sport1, Rádió: Sportrádió, Kossuth Rádió) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik