Női kézi: bemutatták Elek Gábort az NB II-es Esztergomi Vitézek RAFC-nál

PAPP BÁLINTPAPP BÁLINT
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 12:15
null
Elek Gábort bemutatták új csapatánál (Fotó: Földi Imre)
A Ferencvárostól tizenöt év után távozó sikertréner szakmai vezetésével és ambiciózus célokkal vág neki a következő időszaknak a harmadosztályú női kézilabdacsapat.


Harmadosztályú klub sajtótájékoztatóját még aligha övezte ekkora érdeklődés, mint az Esztergomi Vitézek RAFC női kézilabdacsapatának péntek délelőttre meghirdetett eseményét. A festői környezetben, a Mária Valéria híd és a bazilika lábánál lévő, idén februárban átadott impozáns Suzuki Arénában hivatalosan is bemutatták az NB II Északi csoportjában legutóbb második helyen végzett egyesület új szakmai igazgatóját, Elek Gábort.

Az esztergomi egyesület éppen negyven éve alakult meg, a női kézilabda-szakosztály pedig 2015-ben kezdte meg működését, ám a sportágnak jó hatvan esztendős múltja van a városban, kiemelkedő időszakát élte az 1990-es évek közepétől a kétezres évek közepéig, amikor például egy ideig a legendás Laurencz László is irányította az NB I-es női együttest. Most pedig a felvirágoztatás korszakát kezdenék meg a klubnál, amelynek jelentős céljai vannak – visszatérni az élvonalba.

„Azt szeretem, ha annak mutatjuk magunkat, amik vagyunk – szögezte le a látványos bemutató videóval indult sajtótájékoztatón Neuzer András, az Esztergomi Vitézek RAFC alapítója és elnöke. – Negyven éve alakultunk, amatőrök vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy a jövőben is szeretnénk ezen a szinten maradni. Tudom, hogy kézilabdában nagy célokat csak profi szemlélettel lehet elérni. Látjuk magunk előtt az utat, ki is világítottuk magunknak és ezek az energiapontok ott lesznek az út végén is. Ezekből az energiapontokból kell töltődnünk egy, két vagy öt év múlva is, hogy sikeresek legyünk. Ez a cél: sikeres csapatot építeni, ami csak minőségi szakmai munkával valósulhat meg. Ezzel a munkával megjönnek az eredmények is, megvalósulhat az első osztályú szereplés is és akkor a támogatói kör is tovább bővülhet.”

Elek Gábor most is kitért arra, hogy a Ferencvárossal békével és barátsággal váltak el. Neuzer András első kérdése pedig az volt, hogy mit keres náluk.

„Érdekelt a lehetőség – mondta Elek. – Engem jobban érdekel az építkezés, mint a felújítás. Itt építkezünk, nagy perspektívát látok benne, ennek mérten vágunk bele a munkába. Izgalmas és szép feladat előtt állunk, nagyon remélem, hogy meg tudjuk valósítani azt, amire szövetkezünk.”

Az FTC-vel két magyar bajnoki címet, három Magyar Kupát, két KEK-et és egy Bajnokok Ligája-ezüstérmet nyerő, korábbi női szövetségi kapitány mellett Karvalics Tamás lesz a vezetőedző, a Fraditól 18 év után búcsúzó klublegenda, Szucsánszki Zita az erőnléti edző és Mezőségi Irén a technikai vezető.

SZUCSÁNSZKI ZITA, AZ ESZTERGOM ERŐNLÉTI EDZŐJE
– Nagyon várom a munkát, ami sok tervezéssel indul. Ilyenkor azt hinné az ember, hogy lerakja a lantot és elkezd pihenni, de nem, mert folyamatosan pörög az agyam. Rakom össze az anyagokat, ki kell adni a nyári feladatokat, hogy augusztusban ne a nulláról kezdjünk. Speciális a csapat összetétele, az is, hogy ki, hány edzést tud vállalni a keretben, két játékos például aktív strandkézilabdázó, nekik más munkát kell összerakni. Mindenkire személyre szabom, ami nagyon sok munkát jelent. Az biztos, hogy én is elkezdek mozogni. Most először az a cél, hogy felkerüljünk az NB I B-be, ha ez úgy sikerül, hogy én nem játszom, akkor úgy valósul meg, ha meg játszom, akkor pedig úgy jön össze.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik