Férfi kézi: Csodálatos keretet adna a pályafutásomnak, ha ott lehetnénk a párizsi olimpián – Lékai

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.25. 13:24
null
Lékai-Kiss Ramóna és Lékai Máté (Fotó: Markovics Gábor)
Közösen adott interjút a Csisztu Sport Castnek az FTC férfi kézilabdacsapatának magyar válogatott irányítója, Lékai Máté és felesége, a televíziós műsorvezetőként dolgozó Lékai-Kiss Ramóna, melyben a kézilabdázó pályafutása jövőjéről, így a párizsi olimpiáról is beszélt, míg Lékai-Kiss Ramóna kifejtette, hogy nem tartja magát „sportolófeleségnek”.

Lékai Máté korábban volt a Veszprém és a szlovén Celje játékosa is, mielőtt az FTC-hez igazolt volna.

„Próbáltam a karrieremben mindig a következő lépcsőfokokat felépíteni és ezért nem igazoltam egy körrel korábban Veszprémbe, hanem inkább Celjébe metem és beigazolódott szakmailag és emberileg is, hogy jó döntést hoztam” – mondta Lékai Máté, aki nem teljesen önszántából távozott Veszprémből és lett az FTC játékosa. Az irányító tagja volt a 2012-es londoni olimpián negyedik helyet szerző csapatnak, s ismét szeretne ott lenni az ötkarikás játékokon.

„A londoni olimpia egészen fantasztikus volt az életemben, sosem felejtem el, hogy mit jelentett Usain Boltot és Michael Phelpset vagy LeBron Jamest élőben látni, őket, akiket én is bálványozok mind a mai napig – fogalmazott Lékai Máté. – Csodálatos keretet adna a pályafutásomnak, ha ott lehetnénk a magyar válogatottal a párizsi olimpián”.

Feleségét, Lékai-Kiss Ramónát arról kérdezte Csisztu Zsuzsa, hogy a focistafeleségek „mintájára” létezik-e a „kézilabda-feleség” kifejezés.

„Sportolófeleség – én inkább így nevezném magam, de sajnos sokan ezt pejoratív értelemben fogalmazzák meg a női társakkal kapcsolatban, mert ezzel egyesek azt is mondják, hogy egy olyan nőről beszélünk, aki úgymond eltartott hölgy, aki nem végez semmi munkát. Esetemben ez egyáltalán nem igaz, de ha Máté külföldre szerződött volna, például Franciaországba, ahova természetesen követtem volna, akkor én is amolyan sportolófeleség lennék, aki neveli a gyerekünket és igyekszik megismertetni az aktuális kultúrával a családját és a háttérben segít. Ebben nincs semmi kritizálnivaló, úgy érzem” – vélekedett Lékai-Kiss Ramóna.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik