Női kézi: Norvégiában folytatja a Siófok irányítója – hivatalos

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 12:48
null
Kajdon Blanka nyártól már a norvég élvonal legjobbjaival fog birkózni (Fotó: Szabó Miklós)
A norvég élvonalbeli női kézilabda-bajnokságban érdekelt Molde Elite a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerződtette a Siófoki KC 20 éves, válogatott irányítóját, Kajdon Blankát.

„Már nagyon várom, hogy kézilabdatudásomat a norvég bajnokságban kamatoztassam. – idézi a Molde közleménye Kajdon Blankát. Emellett izgatottan várom, hogy beilleszkedjek egy új országba és a sajátomtól egy kicsit különböző kultúrába. Rendkívül motivált vagyok és már nagyon várom, hogy találkozzak a lányokkal és a klub többi tagjával.”

A 20 éves, az U20-as válogatottal vb-ezüstöt nyerő játékos edzője az a Tor Odvar Moen lesz, aki 2018 és 2020 között a Siófokot is irányította. A 14-szeres norvég bajnok, egyszeres BL-győztes norvég szakember a Balaton-parti klub történetének legnagyobb sikerét érte el, amikor 2019-ben megnyerte az Európa-liga jogelődjének számító EHF-kupát. További érdekesség, hogy Kajdon az Európa-liga idei kiírásában már találkozott a Moldéval, amelyet a csoportkörben oda-vissza legyőzött a Siófok játékosaként.

„Blanka a magyar kézilabda egyik legnagyobb tehetsége. Támadásban fantasztikus képességekkel rendelkezik, főleg a párharcokban képes hasznosítani az erejét. Természetesen a védekezésben is nagyon jó, így nagyon hasznos lesz a pálya oldalainak túltöltésében. Kiválóan olvassa a játékot és jól lő. Számunkra nagy öröm, hogy fejlődése érdekében kifejezetten Norvégiába akart jönni” – jellemezte új játékosát az 58 éves Moen.

A norvég TV3 kézilabda-kommentátora, Peter Seierstad „óriási fogásként” jellemezte Kajdon megszerzését. Szerinte Blanka egy olyan játékos, aki képes az áttörésre, így azt várja tőle, hogy a norvég bajnokságban szintet lépjen és csapata húzóemberévé váljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik