Női kézilabda: a Rapid már a hétvégén bejelentheti Rasmussent

Vágólapra másolva!
2023.03.03. 11:25
null
Rasmussen hamarosan átveheti a Rapid Bucuresti irányítását (Fotó: AFP, archív)
Már a hétvégén átveheti a Rapid női kézilabdacsapatának szakvezetését a korábbi magyar szövetségi kapitány, Kim Rasmussen, miután a bukaresti klub péntek reggel szerződést bontott Carlos Viver vezetőedzővel.

A spanyol szakember két és fél éven át ült a Rapid kispadján, amellyel tavaly meglepetésre román bajnoki címet nyert a több mint kétszer nagyobb költségvetésből gazdálkodó városi rivális CSM előtt. Az idén a Bajnokok Ligájában is jól teljesített a magyar válogatott balszélsőt, Korsós Dorinát is foglalkoztató vasutascsapat, mindössze három vereséggel negyedik lett csoportjában.

A hazai porondon viszont nem alakultak jól a dolgok: a bajnokságban kilenc pont a Rapid hátránya a CSM-vel szemben, amely mindkét egymás elleni mérkőzést megnyerte, és a Román Kupa nyolcaddöntőjében is 31–24-re nyert.

Bár a román sajtó első hírei szerint a legutóbb Dél-Korea válogatottját irányító Kim Rasmussen csak a nyáron vette volna át a csapatot, az idén centenáriumát ünneplő és ezért minden szakosztályába rengeteg pénzt fektető Rapidnál a szakosztály-vezetőség már most meglépte az edzőváltást.

A Gazeta Sporturilor sportlap szerint a dán edző érkezését már a hétvégén bejelenthetik, és azonnali célként a BL negyeddöntőjébe jutást jelölik meg számára. A Rapid a nyolcaddöntőben a szlovén Krimmel játszik, továbbjutás esetén pedig a címvédő norvég Vipers Kristianstad vár rá a negyeddöntőben. Ám közben a bajnoki második helyét is biztossá kell tennie, mert jelenleg csupán az egymás elleni győzelemnek köszönhetően előzi meg a harmadik Besztercét.

Rasmussen remek kapcsolatot ápol a klub kézilabda-szakosztályát vezető Bogdan Vasiliuval, akivel a CSM-nél is együtt érték el a klub legnagyobb sikerét, a 2016-os Bajnokok Ligája-győzelmet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik