Női kézi El: négy magyar csapattal kezdődik a csoportkör

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 12:19
null
Kovács Patrícia (Fotó: Nemzeti Sport)
Az évad első részében selejtezőket játszottak a női kézilabda Európa-ligában, a hétvégén elkezdődnek a csoportküzdelmek – négy magyar együttessel.


Egyetlen magyar csapat sem búcsúzott el a női kézilabda Európa-liga selejtezőiben, a Motherson-Mosonmagyaróvár, a Siófok KC és a Praktiker Vác is kiharcolta a csoportkörös szereplés lehetőségét, míg a DVSC Schaefflernek nem volt szüksége kvalifikációra.

A debreceniek tehát csak szombaton kezdik el nemzetközi szereplésüket ebben az évadban, Szilágyi Zoltán együttese a dán Nyköbing ellen láp pályára hazai környezetben.

„Kemény feladat előtt állunk, riválisunk nagyon erős csapat  – mondta a vezetőedző a klub hivatalos honlapjának. Ebben az évadban szép eredményei vannak a Nyköbingnek, legyőzte a Bajnokok Ligája-szereplő Esbjerget is. A dánok gyors kézilabdát játszanak, fontos, hogy ezt a fegyverüket elvegyük, és gyorsan visszarendeződjünk. Bízom benne, hogy hazai környezetben fantasztikus közönségünk előtt sikerül a bravúr.”

Ha lehet, a váciak még nagyobb kihívás elé néznek, hiszen vasárnap a román Ramnicu Valcea otthonában kell bizonyítaniuk.

„Az előttünk álló sorozatban az lesz a célunk, hogy fiatal játékosaink nemzetközi tapasztalatokat szerezzenek, és bízom benne, hogy ez egyszer-egyszer pontokkal is párosul. A Valcea igazi nemzetközi együttes, tele válogatott játékosokkal, de mindent elkövetünk, hogy hazánkat és a klubot méltóképpen képviseljük Romániában” – nyilatkozta Herbert Gábor vezetőedző.

Ugyancsak vasárnap norvég csapat érkezik Mosonmagyaróvárra. Gyurka János alakulatának jó lenne két ponttal kezdenie a csoportkört, de a Fana IL legyőzése nem lesz egyszerű feladat.

„Nem kaptunk könnyű ellenfeleket a csoportkörben, a dán Ikast BL-szintű együttes, ahogy a Nantes is remek gárda. A sportban, a kézilabdában nem mindig alakul minden az előzetes várakozások szerint, így bízom a továbbjutásban, a legjobb nyolc közé kerülésben. Jól felkészültünk norvég ellenfelünkből, és győzelemmel szeretnénk kezdeni a sorozatot” – mondta Kovács Patrícia, az óváriak irányító-átlövője.

Szintén a hét utolsó napján lép pályára a Siófok KC, mégpedig Franciaországban, a Besancon otthonában.

„Az Európa-liga évről évre erősebb lesz, tele van jó csapatokkal, kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek – kezdte Tamara Mavsar, a Balaton-partiak játékosa. – Talán a Besancon nem tartozik a legjobb francia csapatok közé, de a játékosai a világ egyik legerősebb bajnokságában edződnek, nem lesz könnyű ellenük játszani. Szerencsére ezúttal egy teljes hetünk volt készülni rájuk.”

KÉZILABDA
NŐI EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
C-CSOPORT
20.00:
DVSC Schaeffler–Nyköbing Falster HB (dán) (Tv: Sport1)
D-CSOPORT
14.00:
SCM Ramnicu Valcea (román)–Praktiker-Vác (Tv: Sport1)
B-CSOPORT
16.00:
Motherson Mosonmagyaróvári KC–Fana IL (norvég) (Tv: Sport1)
A-CSOPORT
18.00:
ESBF Besancon (francia)–Siófok KC (Tv: Sport1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik