NS-klub: Hornyák Dóra „Csókolommal” vette fel a telefont

BERECZKY ATTILABERECZKY ATTILA
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 10:37
null
Hornyák Dóra kisfia a mama nagy szurkolója (Fotó: Nemzeti Sport)
Valószínűleg megdönthetetlen rekordot állított fel Hornyák Dóra 2006. szeptember 16-án, amikor a DVSC játékosaként 14 évesen 7 hónaposan és 23 naposan pályára lépett a Vasas elleni női kézilabda NB I-es mérkőzésen.

 

A kislány nem tűnt megszeppentnek, alig néhány másodperccel azután, hogy beállt, elindult a piros-kékek kapuja felé, és kiharcolt egy hétméterest. A bemutatkozás röpke hat perce alatt még labdát szerzett, kiosztott egy gólpasszt, és be is talált a vendégek kapujába. Nem csoda, hogy négy nappal a meccs után cikk jelent meg róla a Nemzeti Sportban, a szeptember 20- lapszám 11. oldalán „Tini a pályán” – felcímmel vezető anyag adta hírül, hogy egy 14 éves ifjú tehetség mutatkozott be az élvonalban. Az interjút akkor is e sorok írója készítette.

A nagyobb méretért kattintson a képre!
A nagyobb méretért kattintson a képre!

„Hú, nagyon régen volt, nem is emlékszem, hogy mi történt pontosan – elevenítette fel a majd másfél évtizedes emléket a 30. életévét hétfőn betöltő Hornyák Dóra.   – Az megmaradt, hogy pályára küldtek, és nem volt bennem semmi félsz, nem azzal foglalkoztam, hogy hibázhatok. Annyira gyerek voltam, hogy ez fel sem vetődött bennem, csak örültem a játéklehetőségnek.”

Dodó, ahogy a sportág berkein belül ismerik, nevetni kezdett, amikor felelevenítettük neki a 2006. szeptemberi interjú részleteit. A Győrrel 2013-ban és 2014-ben is Bajnokok Ligáját, magyar bajnoki aranyat és Magyar Kupát nyerő kézilabdázó egy halk „Csókolommal” – vette fel a telefont. Azóta számtalan interjút adott, de az első örökre emlékezetes marad.

„Nagymamámék sokáig gyűjtötték az írásokat rólam és a bátyámról, aki szintén az első osztályban kézilabdázott. Ez a cikk volt az első, amelyet beragasztottak a füzetbe – folytatta a 25-szörös válogatott játékos.  – Majd egyszer megmutatom a kisfiamnak, Bendegúznak. Bendi nagy szurkolója az anyukájának, mindig megnéz a tévében. Egyszer ismételtek egy meccset, amelyen játszottam, s rám nézett »anya te ott vagy, nem, te itt vagy« – mondta.”

Az NB I valaha volt legifjabban debütáló játékosa elégedett eddigi pályafutásával, bár még egy álma van.

„Az olimpiai szereplés még hiányzik az életemből – így Hornyák. – Nem tudom, hogy megadatik-e, de azért is dolgozom nap mint nap, hogy sikerüljön.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik