Női kézilabda: brazilokra épül az új román sztárcsapat

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.15. 14:19
null
Soubak az angolai válogatottól érkezik az olimpia után (Fotó: AFP)
Dán sztáredzőt és négy brazil válogatott játékost szerződtetett a román élvonalban szereplő HC Dunarea Braila. A jelenleg a horvát Neven Hrupec által edzett, a Nemzeti Liga idényének felénél a 6. helyen álló együttes szakvezetője nyártól Morten Soubak lesz, aki két évre szóló szerződést kötött a klubbal.

Az 56 éves dán szakember csak a tokiói olimpia után áll munkába Brailán, mivel Angola szövetségi kapitányaként lesz jelen az ötkarikás játékokon. A 2013-ban a brazil válogatottal világbajnoki címet nyerő Soubakra éppen portugál nyelvtudása miatt esett a Dunarea vezetőinek választása, mivel négy új brazil játékos is érkezik nyáron a csapathoz. Közülük csak az Odensétől érkező jobbszélső, Jéssica Quintino nem játszott már korábban a román élvonalban, Mayssa Pessoa (kapus, Rosztov-Don) és Ana Paula Rodrigues (irányító, Chambray) 2014 és 2016 között a CSM Bucuresti játékosa volt, Samara da Silva (balátlövő, Krim Ljubljana) pedig 2018 és 2020 között a HSM Ramnicu Valceában szerepelt. A Dunarea ötödik brazilja, Tamires Morena már két éve a klub játékosa.

„Megtisztelő, hogy Braila rám gondolt ebben a nagyon érdekes, nagyon tehetséges játékosokkal zajló projektben. Remélem, kiváló eredményeket tudunk majd elérni” – idézik a román klub közösségi oldalai a dán edzőt. George Caranica, a Dunarea elnöke szerint Soubakkal megvalósíthatóak a klub nagy tervei, úgy a hazai bajnokságban, mint az európai kupákban, bár konkrét célkitűzéseket nem árult el.

Bukaresti sajtóhírek szerint a brazil légióval még nem ért véget a Braila megerősítése: a klub ugyanis a Győri Audi ETO KC-tól a török Kastamonunak kölcsönadott Amanda Kurtoviccsal, valamint a svéd Sabina Jacobsennel (balátlövő, CSZKA Moszkva) is előrehaladott tárgyalásokat folytat – állítja a Gazeta Sporturilor napilap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik