Férfi kézi-vb: Lelkileg nem vagyok túl jól – Ligetvári Patrik

N. P.N. P.
Vágólapra másolva!
2021.01.06. 10:38
null
Ligetvári Patrik készült a világbajnokságra, de a vírus közbeszólt (Fotó: AFP)
Egy héttel a férfi kézilabda-világbajnokság kezdete előtt elintézte a keretszűkítést a magyar válogatottnál a koronavírus-járvány: a védelem oszlopa, Ligetvári Patrik nem utazhat Egyiptomba. A Veszprém balátlövője a Nemzeti Sportnak elmondta, csalódott, hogy ki kell hagynia a tornát.

 

A koronavírus-járvány immár sokadszor írja át férfiválogatottunk felkészülését, ám az alattomos betegség ezúttal vezéráldozatot követelt. A Szlovák Kézilabda-szövetség kedden arról értesítette a mieinket, hogy csapatuk öt tagjának pozitív lett a tesztje, az együttes karanténba került, emiatt nincs más választásuk, mint lemondani a péntekre tervezett győri barátságos mérkőzést – Gulyás István együttese tehát úgy utazik január 13-án Egyiptomba, hogy legutóbbi mérkőzését november 7-én, a horvátok ellen vívta.

Így oda a torna főpróbája, de ami még rosszabb, ezzel egy időben kiderült, a védelem oszlopa, a veszprémi Ligetvári Patrik kikerült a 21 tagú keretből. A 24 éves balátlövő szervezetében december 8-án mutatták ki a koronavírust, s ugyan a karácsony utáni Bajnokok Ligája négyes döntőt ki kellett hagynia, okkal reménykedett, az afrikai tornán már részt vehet. Noha a vizsgálati eredmények javulást mutattak, a vérképe még mindig elmarad a jótól, ezért nem kapta meg a sportoláshoz szükséges orvosi engedélyt.

„Lelkileg nem vagyok túl jól, csalódtam, hogy ki kell hagynom a világbajnokságot – mondta a Nemzeti Sportnak az 52 válogatott fellépésén 55 gólt szerző Ligetvári, aki a tavalyi Európa-bajnokságon kilencedik helyen záró Gulyás-csapatban az egyik legmegbízhatóbb teljesítményt nyújtotta. – A betegség miatt lemaradtam a kölni Bajnokok Ligája final fourról is – egyszerűen nem tudok mit tenni. Tüneteim nem voltak, egyáltalán nem viselt meg a vírus, a vérképem viszont még most sem a legjobb. Nem edzhetek, egy hónapja nem vettem labdát a kezembe. A héten újabb vizsgálatok várnak rám, ha az értékeim megfelelők lesznek, terheléses EKG következik. Pedig tele vagyok energiával, egy maratonit is lefutnék... A győri edzőtáborból már hazajöttem, Veszprémben várom a fejleményeket, és a tévé előtt szurkolok a srácoknak. Tisztában vagyok vele, hogy nem szabad elsietni a visszatérésemet.”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Borbély Ádám (Veszprémi KKFT), Mikler Roland (Mol-Pick Szeged), Székely Márton (Telekom Veszprém)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodríguez Álvarez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Balogh Zsolt (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum – Norvégia)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém), Nagy Bence (Ferencváros)
Beállók: Bánhidi Bence (Mol-Pick Szeged), Rosta Miklós (Mol-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (Mol-Pick Szeged), Szita Zoltán (Wisla Plock – Lengyelország)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Grundfos Tatabánya)

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG (2021. január 13. – január 31., Egyiptom)
A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Gíza):
Németország, Magyarország, Uruguay, Zöld-foki-szigetek
B-csoport (Új főváros):Spanyolország, Tunézia, Brazília, Lengyelország
C-csoport (Alexandria):Horvátország, Katar, Japán, Angola
D-csoport (Kairó):Dánia, Argentína, Bahrein, Kongói DK
E-csoport (Gíza):Norvégia, Ausztria, Franciaország, Egyesült Államok
F-csoport (Új főváros):Portugália, Algéria, Izland, Marokkó
G-csoport (Kairó):Svédország, Egyiptom, Csehország, Chile
H-csoport (Alexandria):Szlovénia, Fehéroroszország, Dél-Korea, Oroszország
A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe, ahonnan a csoportok első két-két helyezettje jut a negyeddöntőbe.

A középdöntő mérkőzésnapjai az I. csoportban:január 21., 23., 25.
Negyeddöntők (Kairó, Új főváros):január 27.
Elődöntők (Kairó):január 29.
Döntő (Kairó):január 31.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik