Női kézi: hihetetlen norvég pechszéria, Löke is lemarad a vb-ről

Vágólapra másolva!
2019.09.29. 16:39
null
Löke (balra) térdsérülést szenvedett a brazilok ellen (Fotó: NTB/Vidar Ruud)
Újabb kulcsjátékosát kénytelen nélkülözni a norvég női kézilabda-válogatott a decemberi világbajnokságon, miután sérülés miatt a beálló Heidi Löke sem lehet ott Japánban.

A 36 éves, olimpiai, világ- és Európa-bajnok játékos a brazilok ellen 29–24-re megnyert felkészülési mérkőzésen szenvedett meniszkuszsérülést a jobb térdében, amit valószínűleg meg is kell műteni. A felépülési idő általában öt-hat hónap a hasonló sérüléseknél.

„Ez igen ritka sérülés, a sportban jelentkező térdsérülések csupán egy százalékát teszi ki. Mindenképpen szükség lesz valamilyen beavatkozásra, magától nem fog meggyógyulni” – idézi Nils Ivar Leraand csapatorvost a norvég szövetség honlapja.

Az biztosan kijelenthető, hogy a világbajnokságról lemarad a volt győri beálló.

„Szerencsére ritkán voltam sérült a karrierem során, de ez most nagyon nem jött jókor, ha a Vipers és a válogatott előtt álló fontos meccsekre gondolok. Egy dolog azonban biztos, mindent meg fogok tenni a visszatérésért” – jelentette ki Löke.

Az már korában eldőlt, hogy Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbö, Nora Mörk és Kjerstin Solas játékára nem számíthat Thórir Hergeirsson szövetségi kapitány, és Veronica Kristiansen, Amanda Kurtovic valamint Henny Reistad szereplése is minimum kérdéses.

A norvégok az A-csoportban szerepelnek a vb-n, Hollandiával, Szerbiával, Szlovéniával, Angolával és Kubával egyetemben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik