Férfi kézi: Faluvégi a nyáron a Bundesligába szerződik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.04. 14:28
A német élvonalbeli TVB Stuttgart férfi kézilabdacsapatánál folytatja pályafutását a nyártól Faluvégi Rudolf. A magyar válogatott játékos kétéves szerződésben állapodott meg új klubjával – számolt be róla a német egyesület hivatalos honlapján.

A magyar kézilabda legnagyobb tehetségei közé sorolt Faluvégi Rudolf 2017-ben Csurgóról szerződött a francia Nantes-hoz, amely tavaly Bajnokok Ligája-döntőt játszott Kölnben a Montpellier-vel. A 25 éves irányító – aki átlövőként is megállja a helyét – az ősszel a reméltnél kevesebbet játszhatott vállműtéte után, ezért kérte nyáron lejáró szerződése felbontását, majd januárban az idény végéig aláírt a szintén francia első ligás Cesson Rennes-hez. az idény végéig aláírt a szintén francia első ligás Cesson Rennes-hez.

Hosszabb távon is meghozta döntését jövőjével kapcsolatban: a nyártól a német Bundesligában szereplő TVB Stuttgarthoz igazol.

A korábban TV Bittenfeld néven szereplő klub a 18 csapatos Bundesliga jelenlegi kiírásában 19 fordulót követően a 12. helyen áll. A vezetőedző Jürgen Schweikardt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik