Női kézi: „Rossz testbe születtem” – 26 évesen befejezi a szélső

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.08. 12:46
null
Louise Sand 105-ször viselhette a svéd válogatott szerelését (Fotó: AFP)
Louise Sand, a svéd női válogatott kézilabdázója az Instagram-oldalán jelentette be, hogy 26 évesen befejezi a pályafutását, ezért felbontotta a szerződését a csapatával, a francia Fleuryvel. Az Aftonbladet beszámolója szerint Sand saját maga vallott róla, hogy nemi diszfóriát diagnosztizáltak nála, így a visszavonulás mellett döntött.

 

„Egyszerre nehéz és felszabadító erről beszélni nektek. Úgy döntöttem, hogy örökre abbahagyom a kézilabdát. Felbontottam a szerződésemet a Fleuryvel, annak ellenére, hogy a klub és a csapattársak csodálatosak voltak” – írta Louise Sand az Instagramra, majd mindenkinek köszönetet mondott, aki ahhoz segítette, hogy több mint 100-szoros válogatott játékos vált belőle.

A svéd Aftonbladet beszámolójából kiderül, hogy Sand egy podcastban vallott a visszavonulását kiváltó okokról.

Mi az a nemi diszfória?
A nemi diszfória a transzneműség vagy nemi identitászavar transz emberek körében is elfogadott megnevezése. Transzneműnek nevezzük azt a személyt, akinek a születésekor megállapított biológiai neme és a nemi identitása és/vagy nemi önkifejezése nem egyezik meg.
Forrás: Wikipédia

„Az utóbbi időben hihetetlenül rosszul éreztem magam, és tudtam is, hogy mi miatt. Rossz testbe születtem. Sosem gondoltam volna, hogy híres ember leszek, de mivel így alakult, rádöbbentem, hogy ezt nem tudom elrejteni. Akárhogy is csavarom, ettől nem tudok megszabadulni, ezért úgy döntöttem, hogy a saját magam módján, a saját szavaimmal beszélek a nemi diszfóriámról.”

„Ez egy nehéz és hosszú folyamat lesz, de száz százalékig biztos vagyok benne, hogy ezt az életet akarom élni. Mindig is inkább Loui Sandnak éreztem magam, és nem Louise Sandnak. Nem akarok tovább élni az állandó öngyűlölettel, és a kényelmetlenséggel, amelyet a testemben és a testemmel kapcsolatban érzek” – vallott a podcastben a visszavonuló kézilabdázó.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik