Női kézi: el-Gaui Aszma távozik Győrből, visszatér Siófokra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 14:31
null
El-Gaui BL-győztesként tér vissza Siófokra (Fotó: Győri ETO)
A női kézilabdabajnok és Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO bejelentette, hogy távozik tőle a tunéziai-magyar kettős állampolgárságú el-Gaui Aszma. Előző klubja, a Siófok KC ezzel egyidejűleg közleményt adott ki, melyben leírja, a játékos a Balaton-parti egyesületnél folytatja karrierjét. Elképzelhető, hogy a BL final four után a visszavonulásáról beszélő német Anja Althaus lesz a Győr új beállója. 

A beálló 2016 decemberében csatlakozott a győri csapathoz a gyermekáldás miatt hazájába visszatérő Heidi Löke pótlására. Most a klubbal közösen úgy döntött, hogy 2017. június 30-i hatállyal közös megegyezéssel megszünteti a szerződését.

A játékos 18 bajnoki mérkőzésen 60 góllal járult hozzá csapata bajnoki címéhez, a Bajnokok Ligájában 10 alkalommal lépett pályára, és 8 gólt szerzett.

El-Gaui Aszma a Siófok KC tájékoztatása szerint úgy határozott, visszatér a Balaton-parti csapathoz.

„Lehetőségünk nyílt arra, hogy egy olyan játékost szerződtessünk, aki minden szinten beleillik az elképzeléseinkbe. Ismerjük, tudjuk, hogy mire képes, és az is fontos tényező, hogy magyar állampolgársággal is rendelkezik. Fél évvel ezelőtt – szem előtt tartva a Győri Audi ETO KC és a játékos érdekeit – elengedtük őt. Teljesült az álma, BL-t és bajnokságot nyert, és ezért nagyon büszkék vagyunk rá. Remélem, hogy minket is hozzá tud majd segíteni ahhoz, hogy elérjük a kitűzött céljainkat” – nyilatkozta Fodor János ügyvezető.

Macedón lapok a napokban arról cikkeztek (és a Nemzeti Sport is úgy tudja), hogy a visszavonulását tervező Anja Althaus lehet, hogy mégis marad a pályán, és a Győrben folytatja pályafutását.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik