Férfi kézi BL: Löwen-siker Kielben, a magyarok hátát nézik

Vágólapra másolva!
2017.03.22. 20:13
Az RN Löwen Kielben aratott győzelmével kezdődött a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntője. Az „oroszlánok” egygólos előnnyel várják a „zebrák” elleni visszavágót. Az EHF BL-erősorrendjében a Veszprém mellett a Szeged is mindkét csapatot megelőzi. 

A Löwen sikere nem meglepő, ha az európai szövetség honlapjának erősorrendjét nézzük, amelyen a Löwen egy hellyel a Kiel előtt áll.

A két német csapatot mindkét magyar megelőzi, a Szeged a 7., a Veszprém a 3. a nyolcaddöntő előtt elkészített rangsorban.

„Nehéz szezonja van a Veszprémnek, Xavi Sabaté ritkán küldhette pályára a legjobb felállásában az együttest. Ennek ellenére nem vesztettük el a hitünket a Veszprémben, amely nemcsak, hogy kétéves hazai veretlenségétől búcsúzott el, a Szegeddel is meggyűlt a baja a hazai bajnokságában. A Kiel és a Flensburg legyőzésével megszerezte a harmadik helyet a csoportjában, a sérüléseken túljutott. Ha a Zagrebet legyőzi, várhatóan visszavághat a Kielcénak a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért” – írja az ehfcl.com a Veszprémről.

„Ki hitte volna, hogy Juan Carlos Pastor néhány hónap alatt 13 új szerzeményből ilyen erős csapatot épít? Aki ismeri a spanyol szakember munkásságát, nem annyira lepődött meg. Sok a tehetséges játékos, a támadójátékot könnyebb összerakni, de Pastor a védelemre összpontosított, nem is várhattunk mást a spanyol iskola ilyen magas szintű mesterétől. A Szeged már nem csak hazai pályán veszélyes, a Zagreb, a Celje és a Löwen otthonában is nyert. Nem kérdés, a Silkeborg elleni párharc esélyese” – írták a Szegedről.

FÉRFI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
THW Kiel–RN Löwen 24–25
(10–12)

AZ EHF SZAKÉRTŐINEK TÍZES RANGSORA A NYOLCADDÖNTŐ ELŐTT
1. Paris SG (francia)
2. Barcelona (spanyol)
3. TELEKOM VESZPRÉM
4. Vardar Szkopje (macedón)
5. Kielce (lengyel)
6. Flensburg (német)
7. MOL-PICK SZEGED
8. Rhein-Neckar Löwen (német)
9. THW Kiel (német)
10. Meskov Breszt (fehérorosz)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik