Női kézi: nem súlyos a válogatott beálló sérülése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.07. 14:39
Jó hírekkel szolgált kedden elszenvedett sérülésével kapcsolatban Mészáros Rea, a Ferencváros és a magyar kézilabda-válogatott beállója.

Kedden megsérült a magyar válogatott siófoki edzőtáborában Mészáros Rea. A Ferencváros játékosának a térdével akadtak gondok, ám a vizsgálatok szerencsére kimutatták, hogy közel sem olyan súlyos a sérülés, mint attól elsőre tartottak.

„Az edzésen rosszul léptem, megcsúszott a talpam, és ahogy elestem, megfeszült a térdem – mondta Mészáros a ferencvaros.hu-nak. – Korábban voltak már apróbb problémáim a térdemmel, de ez sokkal jobban fájt annál, mint eddig bármikor.”

„Mivel nem igazán tudtam ráállni a sérült lábamra, félő volt, hogy nagyobb a baj, de a vizsgálatok azt mutatták, hogy a szalagok épek a térdemben. A jegelésnek és pihentetésnek köszönhetően nincs is bedagadva, sokat javult az elmúlt másfél napban, és már rá is tudok nehezedni. A kihagyás hosszáról egyelőre nem tudok pontosat; a következő napok biztosan pihenéssel telnek, aztán meglátjuk, miként reagál a térdem a terhelésre.”

A 22 esztendős beálló a válogatott gyakorlásain ezen a héten már nem tud részt venni, sőt, csütörtökön ki is költözött a siófoki hotelből.

„Eléggé lelomboz a sérülés, mert nagyon szerettem volna bizonyítani a válogatottban és a Fradiban is. Egyelőre nem tudok mást tenni, mint várni, aztán az orvosokkal konzultálva eldől majd, hogy mikor állhatok újra edzésbe” – fejezte be a Ferencváros kézilabdázója.

Mészáros helyére az érdi Szabó Laurát és a mosonmagyaróvári Dombi Lucát hívta be a keretbe Kim Rasmussen szövetségi kapitány. A csapat szombaton 18 órától Szlovénia ellen lép pályára.

A NŐI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapus:
Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kiss Éva (Győri Audi ETO), Oguntoye Viktória (Dunaújvárosi KKA)
Jobbszélső: Faluvégi Dorottya (FTC-Rail Cargo Hungaria), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO)
Jobbátlövő: Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Planéta Szimonetta (Thüringer HC/német)
Irányító: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szucsánszki Zita (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Beálló: Dombi Luca (Mosonmagyaróvár), Szabó Laura (Érd), Kisfaludy Anett (Érd), Pásztor Noémi (NEKA)
Balátlövő: Hornyák Dóra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (Érd), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Triscsuk Krisztina (Siófok KC)
Balszélső: Erdősi Ildikó (Siófok KC), Hársfalvi Júlia (Győri Audi ETO), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Beáta
Kapusedző: Bakos István

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Október 8., 18.00, Siófok: MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA (Tv: M4 Sport)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik