Női kézi: francia kapust csábít a Győri ETO – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.12.22. 18:16
null
Amandine Leynaud Győrben köthet ki? (Fotó: AFP)
Francia lapinformáció szerint a Győri Audi ETO KC megkörnyékezte Amandine Leynaud-t, a Vardar Szkopje és a francia válogatott kapusát.

 

 

A tekintélyes L’Equipe cikke szerint Leynaud a szezon végén biztosan távozik a Vardar Szkopjétól, és a győri klub ajánlatot tett a francia nemzeti csapat első számú, napjaink egyik legjobb kapusa elé.

A 29 éves kapuvédő 2013 óta szerepel a Vardarnál, előtte egy évet az akkor már a csőddel küszködő Oltchim Valceánál töltött, korábban pedig éveken át a Metzben szerepelt, amely a lapinformáció szerint szintén szívesen látná újra soraiban a világbajnoki ezüstérmes játékost.

A Győri ETO-ban jelenleg a norvég válogatottal olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kari Aalvik Grimsbö – aki épp a napokban vezette újabb vb-győzelemig az északiakat – és a magyar válogatott első számú kapusa, Kiss Éva bevethető a poszton.

A L’Equipe beszámol arról is, hogy a Vardar másik franciája, a válogatott csapatkapitánya, Siraba Dembélé szintén elhagyja a szkopjei együttest, az ugyancsak 29 esztendős szélső Oroszországba távozik, és a Rosztov-Donhoz kötelezi el magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik