Férfi kézi BL: a szegedi beálló nem játszhat pénteken

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.11. 17:03
Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) illetékes bizottsága elutasította a Mol-Pick Szeged fellebbezését. A magyar csapat azt szerette volna elérni, hogy a bosnyák Vladimir Vranjes kétmeccses eltiltását egy találkozóra csökkentse.

A védőspecialistát a Bajnokok Ligája csoportkörének kilencedik fordulójában, a Kadetten Schaffhausen otthonában elszenvedett háromgólos vereség után tiltották el két mérkőzésről, mert veszélyeztette ellenfele testi épségét: két kézzel meglökte a hazaiak felugró játékosát, aki lövéshez készülődött.

A 26 éves kézilabdázó korábban a válogatottban is követett már el súlyos sportszerűtlenséget, így az európai szövetség visszaesőként kétmeccses eltiltással sújtotta, ám a szegediek fellebbeztek a döntés ellen, mondván, a nemzeti csapatban elkövetett tetteket ne vegyék egy kalap alá a klubkézilabdával. Az illetékes testület azonban elutasította a magyar csapat kérelmét.

A büntetésből Vranjes egy meccset már letöltött, de a döntés következtében a Rhein-Neckar Löwen elleni pénteki nyolcaddöntőn (19 óra, tv: Digi Sport1) sem léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik