Férfi kézi BL: Ortega örül a spanyolországi útnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.24. 15:00
Mint beszámoltunk róla, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi sorsolásán az MKB-MVM Veszprém a spanyol Naturhouse La Riojával került párba.

„A Bajnokok Ligája ezen szakaszában már nincs könnyű ellenfél, ugyanakkor örülök, hogy a La Rioja lett az ellenfelünk, hiszen szívesen utazom Spanyolországba mérkőzést játszani – mondta Carlos Ortega, a Veszprém spanyol vezetőedzője a klubhonlapnak. – Jelenleg két fontos játékosa is sérült, ezért nem tudja a legjobb formáját hozni, kérdéses, hogy a nyolcaddöntőig felépülnek-e. Nem szabad átnézni felettük, maximális összpontosításra lesz szükség, hiszen biztosan felpörögnek a nyolcaddöntőre. Elnézve a többi párosítást, elmondható, hogy a Kiel és a Flensburg összecsapása kiemelkedik, rendkívül szoros lesz, a többi párharc többé-kevésbé hasonló egymással.”Carlos Ortega, a Veszprém spanyol vezetőedzője a klubhonlapnak. – Jelenleg két fontos játékosa is sérült, ezért nem tudja a legjobb formáját hozni, kérdéses, hogy a nyolcaddöntőig felépülnek-e. Nem szabad átnézni felettük, maximális összpontosításra lesz szükség, hiszen biztosan felpörögnek a nyolcaddöntőre. Elnézve a többi párosítást, elmondható, hogy a Kiel és a Flensburg összecsapása kiemelkedik, rendkívül szoros lesz, a többi párharc többé-kevésbé hasonló egymással.”

„Véleményem szerint a lehető legjobban alakult a sorsolás számunkra – reagált a sorsolásra Chema Rodríguez az mkb-mvmveszprem.hu-nak. – Bár a La Rioja jó csapat, amely nagyon intelligens kézilabdát játszik, mégis úgy érzem, a lehetséges ellenfelek közül a legkevésbé erős, ráadásul az elmúlt időszakban nem is tudta a legjobb formáját hozni.”

„Itt már nincs olyan, hogy könnyű ellenfél. A La Rioja jó csapat, amelyet bizonyított például a PSG ellen is. Otthon kimondottan jó játékra képes, és bármelyik együttesre nézve veszélyes. A legjobb teljesítményünkre lesz szükség ellenük, és akkor meglesz a továbbjutás” – mondta az ellenfélről Carlos Ruesga.

„Örülök, hogy Spanyolországban játszunk, hiszen így a családom és a barátaim is ott lehetnek a mérkőzésen, s élőben láthatnak – magyarázta Cristian Ugalde. – Az egyenes kieséses szakaszban már mindig nagyon nehéz, a La Rioja ellen sem lesz másként, de bízom benne, hogy nem lesz problémánk a továbbjutással. Több nehéz párosítást is hozott a sorsolás, én a Szeged–Löwen és a Kiel–Flensburg nyolcaddöntőt emelném ki.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik