Női kézi: norvég Európa-bajnok a Győr célkeresztjében?

Vágólapra másolva!
2015.01.12. 21:44
null
Veronica Kristiansen a Glassverket kulcsjátékosa (Fotó: dt.no)
Norvég sajtóértesülés szerint az északi válogatottal decemberben Európa-bajnokságot nyerő Veronica Kristiansen már januárban a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatába igazolhat.

 

TUD A KÜLFÖLDI KLUB ÉRDEKLŐDÉSÉRŐL
„Csak annyit mondhatok, hogy tudok az érdeklődésről, és arról, hogy a külföldi klub tárgyal a Glassverkettel. Addig azonban, amíg konkrétumról nem tudok beszámolni, csak a mostani csapatomra akarok koncentrálni, és nem foglalkozom mással” – írta Kristiansen sms-ben a Drammens Tidendének.

Eduarda Amorim november végén keresztszalag-szakadást szenvedett, így rá a győriek már aligha számíthatnak ebben a szezonban. A Rába-parti klub a Drammens Tidende értesülése szerint Veronica Kristiansennel, a Glassverket IF balátlövőjével pótolná a klasszis brazilt.

A 24 éves, 175 cm magas norvég játékos a magyar-horvát rendezésű Európa-bajnokságon aranyérmet szerzett hazája válogatottjával. Szerződése az év végéig köti a Glassverket IF-hez, amelynek ügyvezető igazgatója megerősítette, hogy külföldi élcsapat érdeklődik Kristiansen iránt.

„A szóban forgó klub ki akarja vásárolni szerződéséből, amilyen hamar csak tudja” – mondta Anja Lönseth, aki azt nem árulta el, hogy melyik csapatról van szó.

Kristiansen nem lépett pályára a BL mostani szezonjában, így az európai elitsorozatban is a címvédő győriek rendelkezésére állhatna.

A Glassverket a második helyen áll a Larvik mögött a norvég bajnokságban, Kristiansen a 11 mérkőzésen szerzett 58 találatával (egyet lőtt hétméteresből) a góllövőlista 10. helyén áll.

A decemberi Eb-n nyolc mérkőzésen összesen 4 óra 56 percet töltött a pályán, ezzel a negyedik legtöbbet foglalkoztatott norvég mezőnyjátékos volt a tornán, amelyen 46 lövéséből 23 gól született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik