Kézi: Dujsebajev előnyt kovácsolna vb-selejtezős kudarcunkból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.15. 16:44
Hosszabb interjút adott az európai szövetség honlapjának Talant Dujsebajev, a magyar férfi kézilabda-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya. A 46 éves tréner előnyt kovácsolna a vb-selejtezős kudarcunkból, de kinek szurkolna a felesége egy magyar–spanyol meccsen?

„A magyarok, balszerencséjükre, elbukták a vb-selejtezőt, így nem lehetnek ott Katarban. Az ő balszerencséjük egyben az én szerencsém, ugyanis így decemberben és januárban rengeteg időm lesz együtt dolgozni a kerettel. Előtte két nap alatt négy edzésünk lesz, amelyeken megismerhetem a csapatot, és felkészülhetünk a selejtezőkre. A 2016-os Európa-bajnokságra való kijutás az első cél a kapitányságom során” – mondta Talant Dujsebajev, hozzátéve, hogy a Kielcénél végzett munkáját nem befolyásolja új feladata, ugyanis válogatott időszakban általában 15 játékosát is nélkülöznie kell. Talant Dujsebajev, hozzátéve, hogy a Kielcénél végzett munkáját nem befolyásolja új feladata, ugyanis válogatott időszakban általában 15 játékosát is nélkülöznie kell.

Dujsebajev már az Atlético Madridnál is kacérkodott a kapitányi poszttal, de akkor még nem kérték fel.

„Nehéznek tűnik, de össze tudom egyeztetni a két posztot. Az idén tíz napig voltam nyaralni, de már a nyolcadik vagy kilencedik nap után hiányzott a kézilabda. Idősebbik fiam, Alex, Szkopjéban játszik, és tagja a spanyol válogatottnak, a fiatalabbik Barcelonában kézilabdázik, és spanyol utánpótlás-válogatott. Így a válogatott szünetekben eddig sem láthattam őket, hiszen ugyanúgy néz ki a naptárunk” – engedett betekintést családi viszonyaiba Dujsebajev. Az interjúban felvetik, vajon a felesége kinek szurkolna egy magyar–spanyol meccsen.

„Januárban lesz egy apa–fiú összecsapás, amikor Spanyolországban egy felkészülési tornán veszek részt a magyar válogatottal. Mindketten profik vagyunk, így kezelni tudjuk a szituációt. Hogy a feleségem kinek fog szurkolni? Nagyon egyszerű. Alexnek megvan a saját bankszámlája Szkopjéban, míg nekem és a páromnak közös számlánk van. Így kénytelen annak szurkolni, aki a pénzt keresi” – zárta az új magyar kapitány, aki szerint nagy segítség, hogy a válogatott játékosok többsége a Veszprémben és a Szegedben már megismerte a spanyol iskolát. Nem lesz egyszerű kivívni az olimpiai részvételt, a szerencsére is szükség lesz, de – ahogy egy orosz mondás tartja – szeretnének felugrani a vonat utolsó kocsijára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik