Ana Rodrigues: Kézilabdás hagyományok nélkül ez nagy eredmény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.21. 11:15
null
A brazil kézilabdának nincs nagy múltja, Ana Rodgrigues viszont sokat tesz a fényes jelenéért és jövőjéért (Fotó: Reuters)
A brazil női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, a dán Morten Soubak szerint történelmi tettet hajtottak végre azzal, hogy bejutottak a világbajnokság döntőjébe. A szakember úgy készül, hogy a vasárnapi aranycsatában 20 ezer szerb szurkol majd a házigazdáknak.

 

„NEM LEPETT MEG, HOGY LEGYŐZTEK MINKET”

„Nagyon örülünk, elégedettek vagyunk a játékunkkal. Történelmet írtunk a döntőbe jutással, hatalmas lépés ez Brazíliának. Arra számítunk, hogy a fináléban húszezer ember szurkol majd a szerbeknek. Nagy nyomásra kell felkészülnünk. Fantasztikus ez a női kézilabdának, még sosem láttam ennyi embert női meccsen. Gratulálok a Szerb Kézilabda-szövetségnek, remélem, mindenki tanul ebből valamit. Tudjuk, hogy a döntő teljesen más lesz, mint a nisi összecsapásunk volt” – utalt Morten Soubak a brazil–szerb csoportmérkőzésre, amelyet 25–23-ra ők nyertek meg.

Honfitársa, a dánokat irányító Jan Pytlick szerint Brazília egyértelműen jobb volt náluk a pénteki elődöntőben (27–21).

„Gratulálok a győztes félnek. Szerintem nagyon jól játszottunk, de a jobbik csapat nyert – mondta a dánok szövetségi kapitánya. – Sokkal erősebbek voltak, és bár megpróbáltunk többet kihozni a meccsből, erre nem volt esély. Biztos vagyok benne, hogy a két legjobb válogatott jutott a döntőbe.”

A brazilok irányítója, Ana Rodrigues tömören, ám annál lényegre törőbben fogalmazott: „Hatalmas eredmény ez annak fényében, hogy a kézilabdának nincs hagyománya Brazíliában.”

Stine Jörgensen nem volt letörve a vereségük miatt, mivel számított rá.

„Gratulálok a braziloknak, megérdemelten jutottak a döntőbe. Okosan játszottak. Mi viszont rengeteg hibát követtünk el, és nem lepett meg, hogy legyőztek minket” – mondta a dánok jobbátlövője.

JÓ ESTÉT, SZERBIA, ÉRMET NYERTÉL!

Az elődöntő másik (időben első) mérkőzése még simábban alakult, a szerbek úgy nyertek 24–18-ra a lengyelek ellen, hogy a végére kicsit már kiengedtek.

„Jó estét, Szerbia, érmet nyertél! – örömködött a győzelmük után a szerbek edzője, Szasa Boskovics. – Tudom, mit érezhetnek most a lengyelek egy ilyen vereség után, de remélem, hogy összeszedik magukat, és éremmel távoznak. Akárki is lesz az ellenfelünk a fináléban, telt házat remélek.”

A lengyeleket irányító Kim Rasmussen (aki a változatosság kedvéért szintén dán) az elrontott első félidő miatt sopánkodott, amelyben mindössze hatszor voltak eredményesek:

„Sok problémánk volt a gólszerzéssel az első játékrészben, nem jól lőttünk. A második félidő már jobban sikerült, de nehéz volt lefaragni a hátrányt. Most jutottunk először ilyen messzire, és nem tudtuk, mit kellene csinálni. Új tapasztalatot szereztünk, Szerbia pedig megérdemelten győzött.”

Jovana Riszovics a kapuskollégáját, Katarina Tomasevicset dicsérte, aki az elődöntőben is fantasztikusan védett.

„Ki kell jelentenem, hogy Katarina a világ legjobb kapusa – mondta a szerbek második számú kapuvédője. – Azt hiszem, az elejétől fogva mindent jól csináltunk. Az öltözőben megfogadtuk, hogy nem követjük el ugyanazokat a hibákat, mint tavaly. Nagyon jó érzés, hogy ennek a csapatnak a tagja lehetek.”

Karolina Szwed-Orneborg, a lengyelek balátlövője már a bronzmeccsre koncentrált: „Gratulálok a szerb válogatottnak és a szerb nézőknek. Nem beszélnék arról, mi történt ma, inkább a következő meccsünkre figyelek és az éremszerzési lehetőségünkre.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik