Kézi: a Veszprém társelnöke a versenynaptár átalakítását javasolja

Vágólapra másolva!
2013.06.14. 13:18
Nagy László és Kálomista Gábor volt a Sport Tv Mai helyzet című műsorának vendége. A világklasszis átlövő és a klub társelnöke szerint az EHF-nek változtatnia kellene a menetrenden a játék minősége és a sérülések elkerülése miatt.

Szerda este 25–25-ös döntetlent játszott a magyar férfi kézilabda-válogatott Lettország legjobbjai ellen, ezzel a csapat kijutott a 2014-es dániai Eb-re. A végeredményt Császár Gábor az utolsó másodpercekben lőtt hetessel állította be. A szurkolók és a játékosok is könnyebb mérkőzésre számítottak. „Nem vettük félvállról a lett csapatot, viszont azt hittük, előbb vagy utóbb fel tudjuk őket őrölni fizikálisan. Nem ez történt, volt tartásuk, és elképesztően pontos gólokkal tartották magukat” – árulta el a Mai helyzetben Nagy László, aki 9 góllal a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt.Nagy László, aki 9 góllal a magyar csapat legeredményesebb játékosa volt.

A lett válogatott képességben nem veheti fel a versenyt hazánk legjobbjaival, magabiztos győzelmet vártak a szurkolók. Az MKB Veszprém társelnöke, Kálomista Gábor szerint azért nem meglepő, hogy egy picit haloványabb volt a teljesítmény. Szerinte az EHF-nek át kellene alakítania a versenynaptárat.

„Indokolatlanul nagy terhelést kapnak a játékosok. Eljön egy bajnokság, egy kupa, majd a Bajnok Ligája vége, és akkor kell még meccset játszani. Azt gondolom, hogy az EHF-nek át kellene gondolni ezeket a mérkőzéseket, amiket ennyire kitolnak – mondta Kálomista, majd hozzátette, hogy ezek a találkozók már nem is a valós erőviszonyokat tükrözik, és a játékosok testi épségét kockáztatják. – A játékosoknak fizikálisan és mentálisan ennyi a teljesítőképességük. Sok sérülés van ebből, ha emlékszünk Ilyés Feri tavalyi sérülésére, amikor egy tét nélküli meccsen szenvedett fáradásos törést. Hány ilyen játékos van szerte Európában, aki ettől megsérül? Szerintem rájuk jobban kellene vigyázni.”

Nagy László és Kálomista Gábor is azon a véleményen van, hogy az évenkénti világverseny és a négyévente megrendezésre kerülő olimpia együtt is hatalmas teher a játékosoknak. Nagy azt is elárulta, hogy a fáradtságban a tavalyi olimpiai felkészülés, a hosszú szezon és a világbajnokság is közrejátszik.

A bajnok MKB Veszprémről is beszélt a játékos és a társelnök. Már a final fourba tartó csapatok között számolnak a magyar bajnokkal – fogalmazott Kálomista Gábor. Ehhez mérten a keretét is erősíti a klub, Momir Ilics és Carlos Ruesga már aláírt a Veszprémhez, de várhatók még további igazolások. Nagy László a két új csapattársról is beszélt a Sport Tv-nek. „Ilics többszörös BL-győztes, a szerb válogatottal Eb-második, Carlos Ruesga jelenleg is világbajnok. Mindenképpen olyan játékosok érkeznek, akik védekezésben és támadásban is hasznosak. Én személyesen is ismerem őket, nagyon jó játékosok, és emberileg is pluszt adnak a csapatnak” – jellemezte az újonnan érkezőket a csapatkapitány.

Szóba került az ötödik nemzetközi Nagy László Kézilabdatábor is, amely először lesz Magyarországon, és a 8-17 éves korosztályt célozza meg. „Az első naptól az utolsóig a gyerekek körében leszek., reggelizek, edzek, ebédelek velük, a közös és a fakultatív programokon is részt veszek” – mondta el Nagy László, aki azt is elárulta, hogy spanyol és magyar edzők és játékosok vesznek részt a szakmai munkában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik