Férfi kézi Eb: Tatai biztos a tűzijátékban a záró selejtezőn

Vágólapra másolva!
2013.06.15. 15:51
A selejtezők lezárultával a hét végén kialakul a 2014-es dániai férfi kézilabda Európa-bajnokság 16 csapatos mezőnye. Magyarország a lettek elleni szerdai döntetlen után már páholyban ül, a szombati szegedi mérkőzés a kieső szlovákok ellen inkább gálának ígérkezik, amelyen Mocsai Lajos kapitány gárdája nyilván a továbbjutást is ünnepelve szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

„Bíztam magunkban, ezért nagyon magabiztos voltam a hét elején, amikor a lettek és a szlovákok elleni meccsről azt mondtam, elvárható a két sima győzelem – fogalmazott pénteken a szegedi edzőtáborban Tatai Péter, a mieink kapusa, aki Lettországban négy büntető kivédésével segítette együttesünket a nehezen kiharcolt 25–25-höz. – Szó sem volt róla, hogy alábecsültem volna a letteket, de azért tudjuk és tudtuk is, a mi csapatunk sok tekintetben képzettebb, erősebb. A valódi tudásunkat azonban sajnos nem mutattuk meg, miközben a frissebb lettek óriási akarással és a végére sem elfáradva küzdöttek."

Így aztán a továbbjutást érő döntetlen a kapus szerint nem volt rossz eredmény.

„Hogy mit is tudunk valójában, azt – ígérhetem – a közönség a szlovákok elleni szombati meccsünkön látja majd – bizakodott Tatai. – A zárásra szánt tűzijátékban annak dacára biztos vagyok, hogy az idény végén nem vagyunk éppen csúcsformában, a találkozónak pedig a továbbjutás szempontjából nem lesz tétje. A szegedi közönségnek mégis örömet kell szereznünk a nemzetközi tekintélyünket megerősítő, kötelezőnek nevezhető győzelemmel."

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Mocsai Lajos csak kissé alakította át a Lettországból csütörtökön hazatérő keretet. Ott lesz Szegeden, de egészségi okok miatt nem lép pályára a gárda egyik legjobbja, a Dobelében kilenc gólt szerző Nagy László, valamint a vírusos fertőzéssel bajlódó Nagy Kornél és Mikler Roland, aki pihenőt kapott. A további sérülésektől is tizedelt keret – Ancsin Gábor, Ilyés Ferenc és Putics Barna nem lehet a csapatban – így is 19 tagúra bővült. A kapitány ugyanis a tartalékok közül számít a szlovákok ellen Balogh Zsoltra, Kocsi Andrásra és Zdolik Bencére. Nekik, valamint Varsandán Milánnak és Szalafai Gábornak a tervek szerint több bizonyítási lehetőséget ad a mester szombaton, kímélve túlterhelt társaikat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik