Kézilabda: Terzic valószínűleg a Celje ellen sem játszhat

Vágólapra másolva!
2012.11.23. 10:15
Korábban már beszámoltunk arról, hogy az MKB Veszprém átlövőjének, Mirsad Terzicnek sérülés miatt ki kell hagynia a svéd Sävehof elleni szombati BL-meccset, ám most úgy tűnik, jövő héten a Celje ellen sem tudja vállalni a játékot.

„A göteborgi meccs első félidejének közepén sérültem meg, amikor Kristian Bliznac ráütött a lövőkezemre – mondta sérülésével kapcsolatban a Nemzeti Sportnak a Veszprém bosnyák balátlövője, Mirsad Terzic. – Nem feltételezem, hogy szándékosan tette, ám nagyon fájt, mert éppen ott találta el, ahol tavaly ősszel eltörött. A mérkőzést persze a fájdalom dacára is folytattam, végig pályán voltam, ám utána akadt dolga csapatorvosunknak, aki már Göteborgban elkezdte a kezelést. Aztán másnap Veszprémben derült ki, hogy hatalmas szerencsém volt, mert a kézközépcsontomba tavaly beültetett lemezkék megóvtak az újabb töréstől. Kisebb repedést azonban kimutatott a röntgen.”

„Nem utaztam haza lábadozni, mert Veszprémben minden feltétel adva van a mielőbbi teljes gyógyulásomhoz. Miközben egyelőre pihentetnem kell a kezem, folyamatosan kapom a lézeres és az ultrahangos kezeléseket, az egyik mágneses készüléket pedig hazavittem, hogy otthon is használhassam. Mindent megteszek a gyors felépülésért, de bevallom, kicsi a remény, hogy december elsején Celjében már pályára léphetek” – tette hozzá a játékos.

A pontos diagnózisról Dr. Mahunka Zsolt csapatorvos beszélt a Nemzeti Sportnak: „Elkerülte az újabb műtétet Mirsad Terzic, akinek »csak« elrepedt a kézközépcsontja, a gyógyulásáról, a felépülés idejéről a jövő hét közepén esedékes kontroll után lehet többet, pontosabbat mondani. Ha törés lenne, négy-hat hétről beszélnénk, a repedés rövidebb idő alatt is rendbe jöhet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik