Férfi kézi: „Hülyeség volt, de...”, beszélt a két Karabatic

Vágólapra másolva!
2012.10.10. 19:13
null
Őrizetbe vételük óta először nyilatkoztak a fogadási csalással vádolt Karabatic testvérek (Fotó: Imago)
„Hülyeség volt, de ez még nem ok arra, hogy befejezni kényszerüljek a pályafutásomat" – mondta az ifjabbik Karabatic, Luka abban az interjúban, ami a Paris Match holnap megjelenő számában lát napvilágot. Egy májusi bajnoki mérkőzéssel kapcsolatban fogadási gyanúba keveredő Karabatic testvérek először nyilatkoztak szeptember végi rövid őrizetbe vételük óta a médiának.

A Karabaticok családi fészkében készített interjúból egyelőre csak rövid részlet került nyilvánosságra, többek között azzal a Luka Karabaticnak címzett kérdéssel, hogy miként minősíti tettét: csupán hiba volt vagy annál több, hogy fogadott saját csapata, a Montpellier meglepő vereségére?

„A vizsgálóbírónak mindent elmondtam, és vállalom a felelősséget azért, amit tettem. Kész vagyok bűnhődni érte. De azt nagyon nehezen élem meg, hogy csalónak neveztek. Ez igazságtalanság, ez felháborít!" – mondta az ifjabbik Karabatic, majd miután a beszélgetésen jelen lévő édesanyja közbeszólt („Nem gondolkodtál. Játszottál. Hülyeséget csináltál."), így folytatta:

„Hülyeség volt, de ez még nem ok arra, hogy befejezni kényszerüljek a pályafutásomat, hogy felhagyjak kedvenc sportommal. Minél előbb szeretnék visszatérni a pályára, hogy újra emelt fővel járhassak."

Luka elmondta azt is, hogy a rendőrök azzal „biztatták": az ügyvédek csak a hírnévért vállalták el a védelmét, és úgyis mindent el fog veszíteni, börtönbe kerül, mert a többiek már mindent bevallottak.

Az idősebb és híresebb Karabatic, a kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok Nikola hozzátette: sokkolta, amikor a PSG meccs után a rendőrök bezárták az öltözőt, és csupán egy tusolást engedélyeztek neki a kihallgatás, az őrizetbe vétel előtt.

„Amikor kijöttem a csarnokból, a járdán hemzsegtek az újságírók, fotósok, operatőrök, jóval többen voltak, mint amikor visszatértünk a londoni olimpiáról" – mondta keserűen Nikola, majd a kérdésre, hogy eleinte miért tagadták meg a vallomástételt, így válaszolt:

„Jogunk volt hozzá. De aztán gyorsan felfogtuk, ha nem szólalunk meg, azt mindenki úgy könyveli el, hogy bűnösök vagyunk. Viszont csak akkor akartunk megszólalni, amikor a vizsgálóbíró alaposan, részletesen ismerteti, pontosan mi a vád ellenünk."

Mint arról korábban beszámoltunk, a francia bajnok Montpellier kézilabdázói közül többeket – köztük a két Karabaticot –, stábtagokat, hozzátartozókat azzal gyanúsítottak meg, hogy májusban saját csapatuk vereségére fogadtak, és a kedvező eredmény kialakulása érdekében manipulálták a játékot. Utóbbit, az eredmény manipulálását minden gyanúsított tagadja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik