Kézilabda: gólkirállyal erősít a Békéscsaba, válogatottak távoznak

J. P.J. P.
Vágólapra másolva!
2011.04.27. 22:01
Címkék
Kialakult a Budapest Bank-Békéscsabai ENKSE jövő évi kerete: teljes a távozók és az érkezők névsora is. Az érkezők között van a szlovén bajnokság gólkirálya, de a távozók között is vannak válogatott kerettagok.

Ami a távozókat illeti, a válogatott átlövő, Szekeres Klára a pletykák szerint Érdre igazol, a hozzá hasonlóan saját nevelésű beálló, Cifra Anita pedig már bizonyosan a Ferencvárosban folytatja. A válogatott jobbszélsőt, Bódi Bernadettet a Siófokkal hozták hírbe, míg az irányító Kudor Kitti Debrecenbe távozik. Az ukrán légiós, Olha Nikolajenko a francia első ligás CJF Fleury Loiret-ben játszik az ősztől, és ugyancsak távozik a másik légiós, a szerb balátlövő, Glusica Leposava is.

Terjedelmes az érkezők névsora is: információink szerint a szülés után visszatérő irányító, Szögi Tímea mellett érkezik a győri nevelésű, 19 éves juniorválogatott beálló, Tarjányi Szilvia Veszprémből, és a korábban a korosztályos válogatottakban szereplő 20 éves Sipeki Flóra, aki a Vác játékosa, de az elmúlt idényt az Újbudában töltötte kölcsönben. Békéscsabán a napokban véglegesítik a Győrből kölcsönkapott átlövő, a fiatal Drávai Gyöngyi szerződtetését is, akire opciós joga volt a klubnak.

A szlovén bajnokság második helyén álló Zagore csapatából érkezik a 26 éves bosnyák válogatott balátlövő, Ivana Ljubas, aki jelenleg vezeti a szlovén góllövőlistát, és tavaly is gólkirály volt. A jobbátlövő posztra folyamatban van a 22 éves, 190 centi magas, montenegrói válogatott kerettag, Jasna Toskovics átigazolása a szerb első ligás Nis csapatából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik