Ukrajna ellen kezdődik a valódi tánc a női kéziseknek

Vágólapra másolva!
2010.12.12. 09:48
null
A Telenor-kupán sikerült legyőzni az ukránokat (Fotó: Veres Viktor)
Két pont, és jelen pillanatban negyedik hely: innen indul a magyar női kézilabda-válogatott a dán-norvég közös rendezésű kontinensviadal középdöntőjében. Az első ellenfél a második körben Ukrajna (18.15, Tv: Sport2, élő, szöveges közvetítés és folyamatosan frissülő tudósítás az NSO-n), amely pont nélkül érkezett a középdöntőbe – reméljük, a már Tóth Tímeával felálló magyar csapat nulla ponton is tartja a szomszédokat.

Két jó meccs után egy borzalmas: az igaz, hogy a női kézisek papírforma-vereséget szenvedtek a harmadik fordulóban a sokkal jobb norvégoktól, de a különbséget jobb lenne gyorsan elfelejteni... Főleg, hogy a középdöntőben a társházigazdánál könnyebb ellenfelek jönnek: először Ukrajna, amelyet az Eb előtti felkészülési mérkőzésen sikerült 30–27-re legyőzni. Az eredményt alighanem most látatlanban is aláírnánk – a győzelemhez a „vészbehívóval" érkező Tóth Tímea is segítheti a csapatot.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a magyar női kézilabda-válogatott az Európa-bajnokságon?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Péntek este fél tizenegykor, a norvégok elleni meccs után hívott fel Mátéfi Eszter, de számítottam rá, hogy megkeres, hiszen korábban felvetődött, hogy ha minden rendben lesz velem, esetleg csatlakozom a válogatotthoz a középdöntő előtt. Az viszont kissé meglepett, hogy az utolsó pillanatra hagyta a döntést, de ez sem okozott különösebb problémát számomra, mert örömmel vállaltam az utat. Semmi gondom sem volt a könyökömmel a héten, százszázalékos edzésmunkát végeztem, még edzőmeccset is játszottam, igaz, utóbbi kevésbé mérvadó az Európa-bajnokságot illetően" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak az átlövő.

„Az erőnlétem rendben van, mert folyamatosan dolgoztam, lábmunkát végig végeztem, sőt úgy érzem, gyorsultam is. Remélem, hasznára leszek a csapatnak, örülök, hogy én is itt lehetek a lányokkal. Úgy érzem, elsősorban támadásban segíthetek az együttesnek, mert nagyon kevés az átlövésünk. Szeretném javítani ezt a statisztikai mutatót" – tette hozzá.

Az Eb záró hétvégéje előtt még lesz lehetőség a cserére, és Mátéfi Eszter szövetségi kapitány elképzelhetőnek tartja, hogy a pont az ukránok elleni Telenor-kupa-mérkőzésen megsérült Görbicz Anita is a csapat után utazik.

„A kézműtét után lábadozó Görbével is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, és még az is lehetséges, hogy a klasszis irányító is csatlakozik hozzánk" – mondta a szakvezető. Más kérdés, hogy Görbicz csak hétfőn kezdhet edzeni, labdát pedig még napokig nem foghat...

No de vissza a vasárnapi mérkőzéshez: Ukrajna hatalmas meglepetést okozva lépett tovább csoportjából, azt követően, hogy gyalázatos teljesítményt nyújtva kikapott Hollandiától (13–25) majd simán Svédországtól (25–33). Az ukránok a továbbjutásért Németország ellen játszottak, és mindenkit (leginkább a németeket..,) megdöbbentő 33–23-as sikert arattak.

„Senki nem hitte volna, hogy továbbjuthatunk a középdöntőbe, mi mégis ott vagyunk. A remek csapatszellem juttatott bennünket ide, és bár nulla pontról indulunk, talán nem a németek elleni volt az egyetlen meglepetés, amit szerzünk az Eb-n" – bizakodott Leonid Jevtusenko, az ukránok szövetségi kapitánya.

Mi csak egyet kérnénk: a meglepetést tartogassák mondjuk a két másik meccsükre...

 KÖKÉNY BEA: ÚJRA LE KELL GYŐZNÜNK AZ UKRÁNOKAT
    

 

NŐI KÉZILABDA EB, KÖZÉPDÖNTŐ, II. CSOPORT (LILLEHAMMER)
1. FORDULÓ
december 12. Hollandia–Franciaország 16:15
december 12. Ukrajna–Magyarország 18:15
december 12. Svédország–Norvégia 20:15
2. FORDULÓ
december 14. Hollandia–Magyarország 16:15
december 14. Svédország–Franciaország 18:15
december 14. Ukrajna–Norvégia 20:15
3. FORDULÓ
december 15. Ukrajna–Franciaország 16:15
december 15. Svédország–Magyarország 18:15
december 15. Hollandia–Norvégia 20:15
 A KÖZÉPDÖNTŐ II. CSOPORTJÁNAK ÁLLÁSA
1. Norvégia 2 2 67–35 4
2. Svédország 2 2 58–43 4
3. Hollandia 2 1 1 43–38 2
4. MAGYARORSZÁG 2 1 1 34–52 2
5. Franciaország 2 2 40–54 0
6. Ukrajna 2 2 38–58 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik