Tóth Tímea kihagyja az Eb-t, Zácsik Szandra ott lehet

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2010.11.03. 14:18
null
Tóth Tímea az Eb-t kihagyja, de a londoni olimpiáig segíti a válogatottat (Fotó: Meggyesi Bálint – archív)
Megegyezett a könyöksérüléssel bajlódó Tóth Tímea és Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, hogy a váci balátlövő nem vesz részt a decemberi Európa-bajnokságon, ám felépülése után tovább segíti a válogatottat a London felé vezető úton.

„Még áprilisban, a svédek elleni Európa-bajnoki selejtezőn sérült meg a könyököm, amelyet a nyáron sikerült meggyógyítani, ám az ősszel újra meghúzódott, gyulladásba jött és folyamatosan fáj – mondta a Nemzeti Sportnak a váci játékos. – Ráadásul a sportformámmal sem vagyok tökéletesen elégedett. Ezért a következő hetekben a könyököm rehabilitációjára, valamint a lábmunkám javítására, az állóképességem javítására szeretnék összpontosítani. Isten ne adja, de végszükség, vagyis egy rendkívüli sérüléshullám esetén persze a decemberi kontinensviadalon is számíthat rám a csapat."

A pályafutását minimum Londonig tervező 30 éves játékos érveit megértette és elfogadta Mátéfi Eszter szövetségi kapitány, akinek Tóth Tímea kimaradása miatt részben át kell alakítania a válogatott támadási taktikáját.

„Abszolút korrekt megbeszélésen tisztáztuk, hogy az Európa-bajnokságon nem szerepel, ám a továbbiakban, immár százszázalékosan egészségesen visszatér a válogatottba – vélekedett Mátéfi Eszter. – A pótlására több variációt dolgoztunk ki. Az egyik, hogy a balátlövő helyén szerepeljen Tomori Zsuzsa, Bulath Anita vagy a májusi vállműtétje után Ljubljanában már teljes értékű edzéseket végző Zácsik Szandra. A másik, hogy bizonyos helyzetekben két irányítóval lépünk pályára, vagyis egyszerre támad Görbicz Anita és Szucsánszki Zita."

Zácsik Szandra Eb-szereplésének esélyeire külön is rákérdeztünk a kapitánynál, aki elmondta: ez attól függ, hogy a hatalmas igyekezettel gyakorló játékos erőnléte és formája milyen mértékben javul a decemberi dán-norvég közös rendezésű tornáig.

MÁTÉFI KERETE

A szövetség benevezte a Mátéfi Eszter szövetségi kapitány által kijelölt 28 tagú bő női keretet a decemberi női kézilabda Európa-bajnokságra. A mostani keretből kerül ki a 16 utazó játékos. 

AZ EB-RE NEVEZETT 28 JÁTÉKOS
Kapusok: Herr Orsolya (SYMA-Váci NKSE), Pastrovics Melinda (FTC Jógazdabank), Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Triffa Ágnes (DVSC-KORVEX)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), Csáki Viktória (DVSC-KORVEX), Kovacsicz Mónika (FTC Jógazdabank), Orbán Adrienn (Győri Audi ETO KC);
Jobbátlövők: Bulath Anita (DVSC-KORVEX), Mehlmann Ibolya (Veszprém Barabás KC), Sopronyi Anett (DVSC-KORVEX)
Irányítók: Görbicz Anita (Győri Audi ETO KC), Kovacsics Anikó (Győri Audi ETO KC), Szucsánszki Zita (FTC Jógazdabank), Temes Bernadett (SYMA-Váci NKSE)
Beállósok: Ábrahám Szilvia (Veszprém Barabás KC), Mayer Szabina (Győri Audi ETO KC), Szabó Valéria (DVSC-KORVEX), Szamoránsky Piroska (FTC Jógazdabank); Tóth Katalin (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE)
Balátlövők: Szekeres Klára (Budapest Bank-Békéscsabai ENK SE), Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea, román), Tomori Zsuzsanna (FTC Jógazdabank); Tóth Tímea (SYMA-Váci NKSE), Zácsik Szandra (Krim Ljubljana, szlovén)
Balszélsők: Juhász Gabriella (DVSC-KORVEX), Vérten Orsolya (Győri Audi ETO KC), Vincze Melinda (Alcoa FKC RightPhone)
NŐI KÉZILABDA EB

(2010. december 7-19., Dánia-Norvégia)

A-csoport (Aalborg, Dánia): Spanyolország, Dánia, Románia, Szerbia

B-csoport (Aarhus, Dánia): Montenegró, Horvátország, Oroszország, Izland

C-csoport (Larvik, Norvégia): Németország, Ukrajna, Svédország, Hollandia

D-csoport (Lillehammer, Norvégia): Norvégia, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Szlovénia

(A csoportokból három-három csapat jut a középdöntőbe)

 

A MAGYAROK CSOPORTMÉRKŐZÉSEI

December 7.: Magyarország–Szlovénia

December 8.: Franciaország–Magyarország

December 10.: Norvégia–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik