A Győrnek mindenáron győznie kell

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.11.14. 12:52
null
Vértenéknek (középen) győzniük kell idegenben is (Fotó: Czagány Balázs – archív)
Címkék
A női kézilabda Bajnokok Ligája C-csoportjában a Győri Audi ETO-nak szombaton a spanyol Itxako Navarra csarnokában két pontot kell szereznie, hogy életben tartsa továbbjutási esélyeit.

 A BL-csoportmérkőzések félidejénél tartanak Európa legjobb női kézilabda-klubcsapatai, s a folytatás a C-csoportban – vagyis a győriek négyesében – is hatalmas küzdelmeket, rengeteg izgalmat ígér.
A pontveszteség nélkül, csoportelsőként forduló román bajnok Valcea kétségtelenül lépéselőnyben van, de a hátralévő mérkőzések programját ismerve még Radu Voinea mester csapata sem érezheti magát páholyban (a kvartettekből két-két együttes jut a középdöntőbe).

A 4. fordulóban azonban sokat tisztulhat a kép. A magyar bajnok a spanyol Itxakónál győzve, vagy akár egy pontot megszerezve is sokat javíthatna a továbbjutási esélyein, hiszen a két januári fordulóban már Győrött fogadja a Zvenyigorodot és a Valceát.

Az előző évadban EHF-kupát nyerő spanyol együttest alaposan feldobta, hogy a 3. körben Csehovban a Zvenyigorod ellen megszerezte az első pontját (25–25), és ezzel még akár a továbbjutásra is lehet esélye – tegyük hozzá, inkább csak papíron.

Az Itxako november elsején járt Győrött, és kikapott (29–28), de bizonyította, hogy harcos, összeszokott, szigorúan védekező, gyors együttes. Az olykor a kíméletlenségig agresszív játékosainak hihetetlen indulósebességük van, és képesek a villámgyors visszarendeződésre. Nagy erényük, hogy sosem adják fel a küzdelmet, hatvan percig lélekszakadva hajtanak (Győrben 21–16-nál sem törődtek bele a vereségbe, s négy perccel a vége előtt már csak 27–25 volt az állás). Az irányító Macarena Aguilar, továbbá a kitűnő fizikumú Nely Carla Alberto gólerős játékos, egyben a csapat vezéregyénisége.

A győriek egy hete Valceában már javuló játékot mutattak, ám kikaptak, majd szerdán Győrött „sétabajnokit" játszottak a Fehérvár ellen (Pálinger Katalin kapust pihentette Konkoly Csaba edző).
 
„Változatlanul sok a hiba az összjátékunkban, de valamennyit javult, összeszokottabbá vált a védekezésünk – mondta Konkoly Csaba.  – Javult az összpontosításunk is, ám szombaton Estellában ennél többre, lényegesen többre lesz szükség a győzelemhez. Hogy erre képesek a lányok, azt már többször bebizonyították."

A magyar együttes már pénteken megérkezett Estellába, ahol edzett a ma 19 órakor kezdődő meccs helyszínén. Szombat délelőtt már csupán taktikai megbeszélés és videózás szerepelt a programjukban. A csapat a vasárnapot még Spanyolországban tölti, s csak este érkezik vissza Győrbe.

TILOS LEÍRNI AZ ITXAKÓT!

A spanyol bajnok Itxako Győrben már megmutatta Konkoly Csaba edző együttesének, hogy eddigi szerény eredményei ellenére sem szabad félvállról venni.

 

Hogy az erejét, gyorsaságát minek köszönheti?


Főleg a nyári vérátömlesztésnek, amely nem is volt egészen érthető az EHF-kupa-győzelem után. Az előző évadban alkalmazott külföldi játékosok közül csak mutatóban maradt egy-kettő, a keretet tapasztalt, válogatott játékosokkal töltötték fel, akikkel nagy reményekkel várták a BL-idényt.


Ambros Martín edző kitűnő taktikát talált ki átformált csapatának, ám azt meg is kellene valósítaniuk a navarrai lányoknak.


„Borzaszóan erős a csoportunk, de azon vagyunk, hogy a híresebb vetélytársaktól ne féljenek a lányok – mondta a tréner. – A Győrt itthon le tudjuk győzni, hiszen Magyarországon is csak balszerencsés végjátékunk miatt kaptunk ki."

C-CSOPORT
1. Valcea (román)  3 3 0 0 84–73    11 6
2. Zvenyigorod (orosz)  3 1 1 1 86–85   1 3
3. GYŐR 3 1 0 2 80–88   –8 2
4. Itxako (spanyol)  3 0 1 2 77–81   –4 1
A TOVÁBBI PROGRAM

November 14-15.:  Itxako–Győr, Zvenyigorod–Valcea
Január 10.:  Győr–Zvenyigorod, Valcea–Itxako
Január 17.:  Győr–Valcea, Itxako–Zvenyigorod

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik