Christian Schwarzer kupagyőzelemmel szeretné befejezni pályafutását

Vágólapra másolva!
2009.04.24. 00:55
Hosszú és eredményes pályafutása utolsó idényét tapossa Christian Schwarzer, aki trófeával szeretne búcsúzni a profik mezőnyétől. A Rhein-Neckar Löwen beállósának erre még két lehetősége van – a német bajnoki cím már elúszott –, ám nem lesz könnyű elérnie célját, mivel csapata a Bajnokok Ligája és a Német Kupa elődöntőjében is a THW Kiellel találkozik majd.
Christian Schwarzer valamit mindenképpen nyerne ebben a szezonban
Fotó: Action Images
Christian Schwarzer valamit mindenképpen nyerne ebben a szezonban
Christian Schwarzer valamit mindenképpen nyerne ebben a szezonban
Fotó: Action Images
Christian Schwarzer valamit mindenképpen nyerne ebben a szezonban

A harmadik és egyben utolsó BL-elődöntőjére készülő Schwarzer 2000-ben és 2001-ben is a Barcelona játékosaként jutott be a Bajnokok Ligája fináléjába. 2000-ben a Kiel legyőzésével a katalánokhoz került a trófea, egy évvel később viszont a Portland San Antonio Pamplona erősebbnek bizonyult náluk.

„Minden sportolónak nagy élmény ilyen fontos meccseket játszani, nem számít, hogy a Barcelona, a Lemgo vagy a Löwen színeiben nyílik erre lehetőség – mondta az Európai Kézilabda-szövetség hivatalos honlapjának adott interjújában a 40. évében járó beállós, aki képesnek tartja csapatát a Kiel búcsúztatására. – Senki sem várta tőlünk, hogy rögtön első nekifutásra a négy közé jutunk a BL-ben, azonban célunkat elérve nem szeretnénk itt megállni. Keményen harcoltunk eddig, és úgy gondoljuk, hogy a Kiel ellen bármi lehetséges.”

A világ- és Európa-bajnok, valamint olimpiai ezüstérmes játékos nem tulajdonít neki nagy jelentőséget, hogy eddigi egyetlen BL-győzelme alkalmával a Kiel testén vezetett az út a trófea elnyeréséig, és most is az északi város csapatát kell legyőzniük a döntőbe jutáshoz.

„A két dolognak semmi köze egymáshoz. A kupáért játszunk, és nem nézem, hogy ki az ellenfél. A Ciudad Reallal szerettem volna összekerülni, mivel kicsit furcsa, hogy nemzetközi sorozatban német csapattal játszunk. Jobb, ha tényleg nemzetközi meccseket vívhatunk, de ezen már nem tudunk változtatni.”

S hogy jó lenne-e valamilyen kupagyőzelemmel búcsúzni az aktív játéktól?

„Természetesen szeretném valamelyik sorozat megnyerésével befejezni a pályafutásomat. Remek érzés lehet egy trófeát felemelni a búcsú előtt. Két vasat tartunk még a tűzben, mindent beleadunk.”

A BL mellett a Német Kupában is a Kiel lesz a Löwen ellenfele a négyes döntő május 9-i elődöntőjében (a másik ágon Hamburg–Gummersbach párharcra kerül sor). A bajnokságban az ősszel hazai pályán kapott ki a Löwen a Kieltől, ám Schwarzert ez nem aggasztja.

„Gyengén kezdtük a szezont, de azóta sokat fejlődtünk, így vasárnap teljesen más Löwent lehet látni. Mindkét félnél sok a sérült, meglátjuk, melyik csapat pótolja jobban a hiányzóit.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik