Zácsik a Ferencvárosban akar maradni – akár a szankciókat is vállalva

Vágólapra másolva!
2009.04.23. 23:15
A bajnoki aranyéremért harcban álló, Zácsik Szandra vezérletével sikeres idényt futó Budapest Bank-FTC-RightPhone női kézilabdacsapata (amely a rájátszásban vasárnap a címvédő és BL-döntős Győri ETO vendége lesz) a DVSC-Aquaticum legyőzésével újra megmutatta, hogy kiemelkedő teljesítménnyel akár a hazai legjobb együtteseket is képes megleckéztetni. A honosításra váró révkomáromi balátlövő, aki szerdán ünnepelte 19. születésnapját, a Győrnek 15, a Lokinak hét gólt lőtt. Érthető, hogy ragaszkodik hozzá a Ferencváros vezérkara, meg persze a csapat. A baj csak az, hogy Zácsik már aláírt a szlovén Krim Ljubljanához...
Zácsik Szandra Budapesten képzeli el a jövőjét
Fotó: Reuters
Zácsik Szandra Budapesten képzeli el a jövőjét
Zácsik Szandra Budapesten képzeli el a jövőjét
Fotó: Reuters
Zácsik Szandra Budapesten képzeli el a jövőjét

„Azóta sok minden megváltozott az életemben, és úgy döntöttem, inkább a Fradiban maradok – mondta Zácsik Szandra. – Így több lehetőségem lesz az előrelépésre, hiszen a válogatottban is számítanak rám. Úgy tudom, a Ferencváros és a Ljubljana hónapok óta tárgyal az ügyemről, s igyekszik megállapodni. Nekem most két fontos dolgom van. Csütörtökön állampolgári vizsgára megyek, hogy aztán esküt tehessek, és mielőbb megkapjam a magyar útlevelet. A másik, hogy készülök a csapattal a bajnoki rájátszás következő meccseire.”

A Fradi ügyvezető igazgatója, Maglódi Lajos beavatta a Nemzeti Sportot a részletekbe. „Zácsik másfél éve, még fiatalkorúként, szülei hozzájárulásával írta alá a ljubljanai szerződést, amelyben mesés, sok más szempontot háttérbe szorító összegek szerepeltek – mondta az igazgató. – Akkoriban a játékosnak nem volt rózsás a kapcsolata egykori edzőnkkel, Zsiga Gyulával, s csapatunkat anyagi gondok is nyomasztották. A körülmények közben gyökeresen megváltoztak.”

„A tanulmányait Budapesten végző Zácsik remekül érzi magát a Fradiban, a honosításához huzamosan Magyarországon kell tartózkodnia, és a válogatottban is mielőbb szeretne bizonyítani. Ezt a napokban megírtam a Ljubljanának és az európai szövetségnek, kérve, hogy fogadják el, Zácsik visszalép a szlovéniai szerződéstől. Ha ezt mégsem érvénytelenítik, a játékos akkor is nálunk marad, vállalva az esetleges eltiltás kockázatát.”

A másik megoldás: az FTC visszavásárolja Zácsikot. Erre hajlandó lenne Maglódi Lajos, ha korrekt összeget kérnek a pénzszűkében levő szlovénok.

Ljubljanai információnk szerint a fizetéseket felére csökkentő Krim Ljubljana igazgatója, Deja Ivanovics-Doler nincs könnyű helyzetben. A volt kitűnő játékos elmondta, a klub célja az, hogy megtartsa játékosait, akiktől kénytelen volt belátást kérni.

„Nagyon örülök, hogy a lányok kilencven százaléka megértette a gondjainkat, és elfogadta a kényszerű döntést. Még tárgyalunk a horvát Dijana Golubic és Tanja Oder szerződéséről – mondta az igazgató, aki hozzáfűzte, a csapat két újonca Zácsik és a horvát Kristina Franic lesz. – Zácsik igazolásával akadnak gondok, ám a szerződése érvényes. Ehhez nincs mit hozzátennem. Ha mégsem érkezne hozzánk, akkor az európai szövetségtől kérünk döntést az ügyben.”

Távozik Ljubljanából a válogatott Mörtel Renáta és Triffa Ágnes. Mindketten elmondták, még egyikük sem döntött, hogy hol folytatja. Nem marad a Krimben Anja Argenti és Neli Irman sem, míg a csapatkapitány Spela Cerar visszavonul.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik