Friss háttérinformáció Ljubljanából: Zácsik érkezik, Triffa távozik

HEKA LÁSZLÓHEKA LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2009.03.04. 18:16
A Siol Sport szlovén internetes újság friss információkra hivatkozva azt állítja, hogy a női BL-ben a vártnál jobban szereplő fiatal Krim Ljubljana az új idényben még erősebb csapattal indul. Marta Bon edzőnő a fiatalokkal való munka (a korosztályos válogatott edzője) nagy szakértője a 2009–2010-es idényben három új tehetséges játékossal megerősödő csapatot vezényelhet.
Ha Zácsikon (jobbra) múlna, akkor a következő idényt is a Fradiban kezdené
Fotó: Czagány Balázs
Ha Zácsikon (jobbra) múlna, akkor a következő idényt is a Fradiban kezdené
Ha Zácsikon (jobbra) múlna, akkor a következő idényt is a Fradiban kezdené
Fotó: Czagány Balázs
Ha Zácsikon (jobbra) múlna, akkor a következő idényt is a Fradiban kezdené

Közülük az első Zácsik Szandra (FTC), aki tavaly aláírta ljubljanai szerződését, majd meggondolta magát, s magyar klubjával együtt visszatáncolna. A szerződése azonban az új idényben életbe lép, és az internetes újság szerint – ha nem lesz valamilyen kompromisszum – kénytelen lesz Ljubljanába költözni.

A szlovén fővárosban tisztában vannak azzal, hogy a fiatal felvidéki játékos inkább a Ferencvárosban maradna. A Siol Sport szerint az FTC vezetői megígérték neki, hogy megkapja a magyar állampolgárságot, s az ügy már a szövetség vezetőinek kezében van, mert a válogatottban is számítanak rá. A lap szerint Zácsik nemsokára klasszis lesz, ezért nehezen elképzelhető s nem várható, hogy a Krim lemond róla.

A másik új igazolás a 18 éves szerb beállós, Dragana Cvijics, aki a harmadik szerb lesz Andreja Lekics és Szanja Damjanovics (ha marad) mellett. Elsősorban az orosz klasszis Ljudmila Bodnyeva pihentetése miatt igazolták le, a jövőben viszont tőle várják, hogy világklasszis legyen (egyébként éppen Bodnyeva a példaképe).

A harmadik új igazolás a Podravka Koprivnica 21 éves átlövője, Kristina Franic lesz. Ez utóbbi igazolása kellemetlen meglepetés lenne a horvátoknak, hiszen ő Zdravko Zovko mester egyik kulcsjátékosa a kaproncai csapatban és a válogatottban.

Az újság megkereste Deja Ivanovicot, a Krim Ljubljana igazgatónőjét, aki elmondta: „Nem erősíthetem meg az egyik információt sem. Még tart a BL és a bajnokság, a leendő újoncokkal pedig tárgyalunk.”

A Siol Sport szerint a Ljubljana vezetősége leginkább a kapuskérdéssel bajlódik. Nem biztos, hogy az első számú kapus, Sergeja Stefanisin marad. Ha igen, akkor vélhetően távozik a magyar válogatott Triffa Ágnes, s második számú portásnak két fiatal – Amra Pandzsic és Neja Soberl – pályázhat.

A lehetséges távozók között emlegetik Tanja Oder, Neli Irman és Anja Argenti nevét, míg Spela Cerar minden bizonnyal befejezi profi pályafutását.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik