Elkezdték: a magyar válogatott könnyed játékkal győzte le Ausztráliát

Vágólapra másolva!
2009.01.17. 19:50
Magabiztos győzelemmel kezdte a horvátországi férfi kézilabda-világbajnokságot a magyar válogatott. Az A-csoportban szereplő együttes 41–17-re győzte le Ausztráliát, és megszerezte első győzelmét a világbajnokságon. Folytatás vasárnap délután a román válogatott ellen.
Császár jó játékkal vette ki részét a sikerből
Fotó: Czagány Balázs
Császár jó játékkal vette ki részét a sikerből
Császár jó játékkal vette ki részét a sikerből
Fotó: Czagány Balázs
Császár jó játékkal vette ki részét a sikerből

Szombat késő délután megkezdte szereplését a 21. férfi kézilabda-világbajnokságon a magyar válogatott: Hajdu János szövetségi kapitány csapata Ausztrália legjobbjaival találkozott. A magyar válogatott az A-csoportban szerepel, ahol korábban már lejátszottak egy mérkőzést, Szlovákia két góllal, 27–25-re győzte le Argentína válogatottját.

Első világbajnoki meccsünkön Törő Szabolcs és Katzirz Dávid volt a két kimaradó, két játékosunk pedig jubileumot ünnepelhetett: Gál Gyula 150., Mocsai Tamás pedig 100. alkalommal ölthette magára a címeres mezt.

A (magyar) várakozásoknak megfelelően indult a találkozó, Iváncsik Tamás megszerezte a vezetést. Az ausztráloknak Lee Schofield révén még volt válaszuk az első magyar gólra, az ezt követő öt percben azonban csak magyar találatnak tapsolhatott az eszéki City Gardenbe kilátogató közönség.

A kilencedik perc tehát meghozta a második ausztrál gólt, de addig a mieink közül Gál Gyula egyszer, a két Iváncsik fivér pedig többször is túljárt az ausztrál kapus eszén, így 7–2 volt az állás.

Az már az első negyedóra végén nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar győzelmet nem fenyegetheti komolyabb veszély (13–3), de azt a találkozó előtt is tudni lehetett, hogy nem az ausztrál válogatott lesz a mieink legkomolyabb ellenfele.

A magyar csapat jól játszott az első félidőben, és végül megnyugtató, 20–8-as állással mehetett a pihenőre – várható volt, hogy a második játékrészben az addig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok is több időt kapnak majd, hogy szokhassák a világbajnokság légkörét.

Szerencsére a folytatásban sem történt semmilyen váratlan esemény, Mocsai Tamás, Herbert Gábor és Zubai Szabolcs vezetésével továbbra is irányítottuk a mérkőzést. A magyar szurkolók így a második félidőt is nyugodtan élvezhették, és csak azt kellett találgatniuk, hogy a Hajdu-csapat hány góllal bizonyul jobbnak riválisánál.

Az ausztrálok közül Tommy Fletcher volt az, aki a legtöbb zavart okozta a magyar védelemben, az auszi fiú különösen az első félidőben állította olyan helyzetek elé védőinket, amilyenekkel valószínűleg többször találkoznak majd az erősebb riválisok elleni meccseken.

A lényeg azonban az, hogy a magyar válogatott magabiztosan, 41–17-re legyőzte Ausztráliát, megtéve ezzel az első lépést a középdöntőbe jutás felé. A folytatás vasárnap következik Románia legjobbjai ellen.

MI TÖRTÉNT A MÉRKŐZÉSEN? TEKINTSE MEG ONLINE TUDÓSÍTÁSUNKAT!


KÉZILABDA-VB


Helyszín: Eszék, Gradski Vrt
Nézőszám: 2000
Játékvezetők: Karabas-Chi, Kolahdouzan (irániak)

ÖSSZEÁLLÍTÁSOK
MAGYARORSZÁG AUSZTRÁLIA
Fazekas Nándor (kapus) Ognjen Latinovic (kapus)
Puljezevics Nenad (kapus) Dimitrios Varkanitsas (kapus)
Császár Gábor Curtis Eitzen (kapus)
Eklemovics Nikola James Blondell
Gál Gyula Tommy Fletcher
Harsányi Gergely Michael Thomas
Herbert Gábor Lee Schofield
Ilyés Ferenc Ognjen Matic
Iváncsik Gergő Bevan Calvert
Iváncsik Tamás Daniel Kelly
Mocsai Tamás Richard Ridley
Nagy László Mladen Turanjanin
Putics Barna Nemanja Subotic
Zubai Szabolcs Dragan Jerkov
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Hajdu János Morten Fjeldstad

Gólszerzők: Iváncsik T. 7, Zubai 7, Császár 6/2, Iváncsik G. 5, Harsányi 3, Gál 3, Mocsai 3, Putics 3/2, Herbert 3, Eklemovics, ill. Fletcher 8/1, Subotic 3, Scholfield, Calvert, Matic, Blondell, Kelly, Jerkov
Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1
Kiállítások: 6 perc ill. 2 perc
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik