Kindl, Pigniczki és Lovász is szívesen térne vissza a keretbe

Vágólapra másolva!
2008.02.12. 11:33
Bő keretet még nem hirdetett Hajdu János szövetségi kapitány, de közreadta 28 játékos nevét. Egyelőre őket figyeli, ám a lista továbbra is nyitva van, mert február 20-ig kell 22 tagúra szűkítenie. Kicsit bosszankodva válaszolt Hajdu János, az olimpiai selejtezőre készülő magyar női válogatott szövetségi kapitánya arra a kérdésre, hogy a hétfőn nyilvánosságra kerülő játékoslistát tekinthetjük-e 28 tagú bő keretnek.
A dunaújvárosi szélső, Lovász Zsuzsa (balra) lehet a válogatott egyik visszatérője
A dunaújvárosi szélső, Lovász Zsuzsa (balra) lehet a válogatott egyik visszatérője
Szabó Miklós (archív)
A dunaújvárosi szélső, Lovász Zsuzsa (balra) lehet a válogatott egyik visszatérője
A dunaújvárosi szélső, Lovász Zsuzsa (balra) lehet a válogatott egyik visszatérője
A dunaújvárosi szélső, Lovász Zsuzsa (balra) lehet a válogatott egyik visszatérője
Szabó Miklós (archív)
A dunaújvárosi szélső, Lovász Zsuzsa (balra) lehet a válogatott egyik visszatérője

Hajdu János játékoslistája

Győri Audi ETO: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Görbicz Anita, Hornyák Ágnes, Vérten Orsolya, Tomori Zsuzsanna
Dunaferr: Ferling Bernadett, Borbás Rita, Pigniczki Krisztina, Lovász Zsuzsanna, Vincze Melinda
Budapest Bank-FTC: Pastrovics Melinda, Juhász Gabriella, Szucsánszki Zita, Szamoránszky Piroska, Kovacsicz Mónika
DVSC-Aquaticum: Triffa Ágnes, Szűcs Gabriella, Csáki Viktória, Benyáts Beatrix, Temes Bernadett
Cornexi-Alcoa-AutoBahn: Balogh Beatrix
Légiósok: Tóth Tímea (Hypo NÖ), Kirsner Erika (Hypo NÖ), Mehlmann Ibolya (Aalborg), Siti Eszter (Krim Ljubljana), Kindl Gabriella (Krim Ljubljana), Bódi Bernadett (Randers)
„Szó sincs bő keretről - szögezte le a mester. - Itt valamilyen kommunikációs zavar lehetett, mert a keretre csak február huszadikán teszek javaslatot a szövetség elnökségének. Valóban összeállítottam egy ideiglenes és még bővíthető listát azokról a megfigyeltekről, akikre szívesen számítanék a továbbiakban, mégpedig akár Pekingig. Csakhogy kerethirdetésről senkinek sem beszéltem, s ezt nem is tehettem, hiszen még nem állt össze teljesen a fejemben a lista. A keret egyszerűen nem jó kifejezés erre a névsorra.”

A kapitány ugyanakkor nem cáfolta, hogy a 28 tagú listáról bizonyosan sokan bekerülhetnek a jóváhagyásra az MKSZ-elnökség elé terjesztendő keretbe (az elnökség február 20-án tárgyal a női keretről, az olimpiai selejtező csoportküzdelmeit pedig március 28. és 30. között Nimes-ben rendezik).

Gyakorlatilag a legutóbbi vb-keret legjobbjai alkothatják továbbra is a csapat gerincét, vagyis Hajdu János várhatóan tartja magát a szűzbeszédében mondottakhoz: a selejtező előtt nincs semmi értelme a kapkodásnak és a keret szétszedésének. Legfeljebb kisebb változások képzelhetők el a következő másfél hónapban, aztán Peking előtt már több idő lesz arra, hogy a csapatot a Hajdu-taktikához alakítsák.

A kapitány a játékosokat továbbra is a klubok ajánlása alapján figyeli, s kedden Südstadtban, majd Győrben beszél a játékosokkal és a vezetőkkel, szerdán Dunaújvárosba látogat, csütörtökön pedig a Cornexi vendége lesz.

A kapitány megfigyeltjei között régi, rutinos válogatottak is szerepelnek, akik az utóbbi hónapokban mégsem viselték a címeres mezt.

A Ljubljanában második idényét töltő Kindl Gabriella kisebb sérüléseiből és betegségéből felépülve arról beszélt, hogy erőnléte a régi, és a sportformája is egyre javul.

Olimpiai kvalifikáció

A magyar csapat Franciaországban száll harcba az olimpiai kvótáért. A vb-5. házigazdákon kívül Elefántcsontpart (Afrika-2.) és egy ázsiai csapat (minden valószínűség szerint Kazahsztán) legjobbjaival mérheti össze magát. A négyes tornáról az első két helyezett ki Pekingbe.
„Kiestünk a BL-ből, ezért most a KEK-küzdelmekre összpontosítunk, mert ezt a sorozatot meg kell nyernünk - mondta a balátlövő. - A válogatottba örömmel jönnék, hiszen Peking engem is maximálisan motivál. Klubomban tudásom legjavát nyújtom majd, hogy meggyőzzem Hajdu Jánost, ott a helyem a keretben.”

Óvatosan, de optimistán közelített a válogatottság kérdéséhez Pigniczki Krisztina, a Dunaferr NK klasszis irányító-átlövője.

„Szívesen vállalnám a kerettagsággal járó pluszfeladatokat, és ebben a családom, a klubom is támogatna - mondta. - Erről azonban akkor érdemes többet beszélni, ha a kapitány szűkített keretében is ott leszek. Az viszont nem tagadom, megtisztelő, hogy felfigyelt a bajnoki teljesítményemre.”

A Dunaferr NK másik nagy visszatérője lehet Lovász Zsuzsa, aki azzal kezdte, hogy Athén után újra nagyon szívesen átélné az ötkarikás játékok élményét.

„Talán a keretszűkítés után is örülhetek, mert nagyon szeretnék segíteni a csapatnak az olimpiai selejtezőn, majd Pekingben is - reménykedett a jobbszélső. - Az olimpiai szereplés jogát kötelező megszereznünk, ebben mindannyian egyetértünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik