Idegenbeli vereséggel kezdett a BL-ben Zsiga Gyula bajnokcsapata

Vágólapra másolva!
2007.10.27. 22:03
A női kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben idegenbeli vereséggel mutatkozott be a magyar bajnok ferencvárosi együttes. Zsiga Gyula vezetőedző gárdája a szakmában még véletlenül sem kezdő montenegrói Buducsnost Podgorica otthonában szenvedett háromgólos vereséget, de a népligeteik nyerhető mérkőzést engedtek ki a kezeik közül, de sok bosszantó hibájuk megbosszulta magát.
A Ferencváros a második fordulóban a Népligetben fogadja a román Oltchim Valceát
A Ferencváros a második fordulóban a Népligetben fogadja a román Oltchim Valceát
A Ferencváros a második fordulóban a Népligetben fogadja a román Oltchim Valceát
A Ferencváros a második fordulóban a Népligetben fogadja a román Oltchim Valceát

Kissé megilletődötten kezdett az FTC, de a Podgorica sem tudta kihasználni a helyzeteit. Sok technikai hiba tarkította a játékot, és a két csapat főleg a védekezésre ügyelt.

Amint belemelegedett a Fradi, megkezdte két-három gólos hátránya ledolgozását, és a 26. percben kiegyenlített.

A fiatal ferencvárosiak egyre gyakrabban vették kézbe a küzdelem irányítását, de a szünetig öt büntetőt hibáztak, és átlövésből sem voltak túl eredményesek.

Haris Katalin és Szanja Barjakterevics néhányszor bravúrosan védett, igaz, mindkettőjüknek sokat segített a határozott védőfal.

Támadásban Ana Radovics, illetve Juhász Gabriella nyújtott átlagon felüli teljesítményt a szünetig.

A folytatásban is akadt gondja az FTC-nek a büntetők értékesítésével, és ez végül megbosszulta magát, hiszen akár fordíthatott volna a vendégcsapat.

Ehelyett kezdett elhúzni a Podgorica, és Zsiga Gyulának 16-11-nél időt kellett kérnie.

A Fradi cserékkel próbált frissíteni, de a továbbiakban sem tudta lerohanni ellenfelét, ráadásul a felállt fal ellen kiharcolt ziccereket sem sikerült belőnie. Pastrovics Melinda kapuba állása viszont sokat lendített a vendégeken, akik emberelőnyben újra megkezdték a felzárkózást (16-15), majd 17-17-nél utolérték ellenfelüket.

A hajrá 19-19-nél kezdődött, vagyis kialakulóban volt a Zsiga Gyula által remélt szoros végeredmény. Az FTC akár nyerhetett is volna, ha belövi büntetőit, így azonban fejet kellett hajtania a Podgorica előtt.

BAJNOKOK LIGÁJA, NŐK, CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ, D CSOPORT:

BUDUCSNOSZT PODGORICA (montenegrói) - BUDAPEST BANK FTC 22–19 (11–9)
Podgorica, 3000 néző. V: Opava, Valek (csehek)
PODGORICA: Barjakterevics - RADICSEVICS 6 (3), Dragutinovics, Mladenovics 1, RADOVICS 6, JOVANOVICS 6, Paricsevics 1. Csere: Milenkovics (kapus), Damjanac 1, Orlandics, Vlahovics, Jovovics 1. Edző: Tone Tiselj
FTC: Haris - KOVACSICZ 3, Soós, Uhraková 2 (1), Szucsánszki 3 (1), Zácsik 3, JUHÁSZ 5 (2). Csere: PASTROVICS (kapus), Szamoránsky P. 1, Ilyés 2, Németh H., Kocsis. Edző: Zsiga Gyula
Az eredmény alakulása: 3. p.: 1–0. 7. p.: 3–2. 9. p.: 3–3. 14. p.: 6–3. 26. p.: 9–9. 34. p.: 13–9. 43. p.: 16–11. 50. p.: 16–15. 55. p.: 17–17. 59. p.: 21–19
Kiállítások: 16, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 12/4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik