A klub történetének legfényesebb sikerét aratta a német Kiel

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.30. 10:41
A férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligájában a német Kiel a visszavágót két góllal nyerte a szintén német Flensburg ellen, így, mivel az első találkozó döntetlennel zárult, a klub történetének legfényesebb sikerét aratva első ízben nyert BL-t. Német kupasiker született a KEK-ben és az EHF-kupában is.
Kavticnik (középen, fehér mezben) négy parádés és nagyon fontos gólt szerzett
Kavticnik (középen, fehér mezben) négy parádés és nagyon fontos gólt szerzett
Kavticnik (középen, fehér mezben) négy parádés és nagyon fontos gólt szerzett
Kavticnik (középen, fehér mezben) négy parádés és nagyon fontos gólt szerzett

A BL-döntő első összecsapása egy héttel ezelőtt 28-28-s döntetlent - a Kiel klasszisa, Kim Andersson egy másodperccel a vége előtt egyenlített – és tizenhat kiállítást hozott.

A 10.500 néző előtt lejátszott visszavágó forgatókönyve annyiban volt hasonló az első találkozóhoz, hogy az összecsapás ezúttal is nagy csatát hozott, amelyet szintén Kim Andersson találata zárt néhány másodperccel a vége előtt. Ám addigra már eldőlt a mérkőzés, ellentétben az első összecsapással.

A félidőben 15-10-re vezetett a Kiel, amely nagyszerű és természetesen kőkemény védőmunkával állította meg és hatástalanította az ellenlábas egylet akcióit. A vendégek persze egy pillanatig sem adták fel a mérkőzést és egészen a hajráig nyílt összecsapásnak lehettek szemtanúi a nézők az Ostseehalléban.

A Magdeburg 2002-s győzelmét követően második alkalommal nyert BL-t német együttes. Pont abban az esztendőben, amikor a hazai rendezésű vb-n a világbajnoki címet is elhódították. Nyugodtan mondhatjuk, ez az év a férfi kézilabdázóknál egyértelműen a németeké volt. Méghozzá az eddig egyeduralkodó spanyolok vesztére.

A Magdeburg EHF-kupát nyert
A Magdeburg EHF-kupát nyert
Hiszen ne feledjük, a BL-ben a két német gárda két spanyol csapatot búcsúztatott az elődöntőben, míg az EHF-kupában a német Magdeburg ért révbe, miután a spanyol Aragónt az idegenbeli 30-30-s döntetlent követően a hazai visszavágón 31-28-ra legyőzte.

A KEK-ben a német Hamburg négygólos előnyt szerzett magának a visszavágóra, majd a spanyol Ademar León otthonában ugyanilyen különbséggel kapott ki, de több idegenben lőtt góllal itt is a németek örülhettek. (A spanyol gárdában nem játszott a magyar légiós, Laluska Balázs.)

Korábban persze még a BEK kiírásban több alkalommal is nyertek német együttesek, ám a BL-sorozat sokkal inkább a spanyol óriásokról szólt. A Kiel az 1999-2000-s sorozatban a Barcelonával szemben maradt alul a fináléban, a Flensburg legutóbb három éve játszott, akkor is vesztes döntőt, hiszen a szlovén Celje jobbnak bizonyult náluk.

A BL-sorozat gólkirálya a Kiel klasszisa, Nikola Karabatic lett 89 találattal, a második helyen Lars Christiansen (Flensburg) végzett 84-gyel, a harmadik helyen végzett a veszprémiek légiósa, Kiril Lazarov, 82-vel. Utóbbi azonban már a negyeddötőben kiszállt a versenyből, miután csapatát a későbbi győztes Kiel 75-71-gyle búcsúztatta.
FÉRFI BL-DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
THW Kiel - SG Flensburg-Handewitt 29-27 (15-10)
THW Kiel: Omeyer - Linders (2), Csepkin, K. Andersson (5/3), Lundström (1), Kavticnik (4), Lövgren, Zeitz (7), Karabatic (9/1), Klein (1). Edző: Serdarusic
SG Flensburg-Handewitt: Holpert (Beutler) - Lackovic (3), Nielsen, Eggert (4/3), Jensen (1), Christiansen (2/2), Vranjes (3), Johannsen (4), Stryger, Lijewski (6), Boldsen (2), Lauritzen, Knudsen (2). Edző: Kent Harry Andersson
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik