Mindkét oldal elismeri: megérdemelten jutott tovább a Kiel

Vágólapra másolva!
2007.03.02. 13:49
Nem volt vita a mérkőzés után arról, hogy a THW Kiel csapata megérdemelten jutott a férfi kézilabdázók Bajnokok Ligájának elődöntőjébe. A német csapat még Veszprémben is meggyőzőbben játszott, és akkor ugyan kikapott, de hazai pályán behozta hárompontos hátrányát.
Eklemovics csalóditt a kiesés miatt és sajnálja az első félidőben eladott labdákat
Eklemovics csalóditt a kiesés miatt és sajnálja az első félidőben eladott labdákat
Eklemovics csalóditt a kiesés miatt és sajnálja az első félidőben eladott labdákat
Eklemovics csalóditt a kiesés miatt és sajnálja az első félidőben eladott labdákat

Hétgólos győzelmet aratott a THW Kiel együttese az MKB Veszprém ellen, így behozta a magyarországi mérkőzésen összeszedett háromgólos hátrányát. Mindkét csapat részéről úgy vélik, megérdemelt a német siker és a továbbjutás.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen mi vagyunk az elsők, akik bejutottunk a legjobb négy közé.” – értékelt Noka Serdurasics, a Kiel edzője. – „Külön öröm számomra, hogy már az első félidőben jelentős előnyt szereztünk, hiszen a második játékrészben nyugodtabban játszhatott csapatom. Ha valamit meg kell említenem negatívumként: az első meccsen 14 százszázalékos helyzetet kihagytunk, pedig akkor is végig jobbak voltunk ellenfelünknél.”

„Magas színvonalú volt a mérkőzés” – értékelt a veszprémi mester, Zdravko Zovko. – „Az első meccsen hiába szereztünk előnyt, itt nem volt esélyünk. Sokat számított, hogy Peric nem tudott annyit segíteni a csapatnak, mint az első meccsen, míg a másik oldalon Omeyer fantasztikus volt. Az első félidőben rengeteg gólt kaptunk, a Kiel mindkét meccsen jobb volt nálunk.”

A magyar származású, de osztrák állampolgár Szilágyi Viktor is lehetőséget kapott a Kielben.
„Az elődöntőben spanyol csapatot szeretnék, ha onnan tovább akarunk jutni, akkor nagyon jó teljesítményt kell nyújtanunk, valamint az is fontos, hogy a sérülések elkerüljenek bennünket.”

„Nehéz mérkőzés volt, ugyanis a BL egy sajátos mérkőzéssorozat – nyilatkozta Nikola Karabatic. – Veszprémben győzelmet érdemeltünk volna. A hazai mérkőzés nagyon fontos volt számunkra, ugyanis itt kellett megmutatnunk, hogy érettek vagyunk a Bajnokok Ligájára. Az elődöntőben már minden lehetséges.

Karabatic dicsérte a Veszprémet is, szerinte a magyar csapat jól küzdött, és ők még a szünetig megszerzett vezetésükkel sem mehettek biztosra.

„Nagyon csalódottak vagyunk, természetesen nem volt jó a hangulat a vereség után az öltözőben – mondta Nikola Eklemovics. – Az első félidőben rengeteg labdát szórtunk el, összességében jobb volt a Kiel."

Gál Gyula a kieli sportcsarnok hangulatát emelte ki.
„Nagyon jó volt a hangulat, olyan, mint a világbajnokságon. A nézők hajtották előre csapatukat, a Kiel megérdemelt győzelmet aratott.

EMLÉKEZTETŐ

BL, FÉRFI, NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ:
KIEL (NÉMET) – MKB VESZPRÉM 39-32 (22-15)
Kiel, 10 200 néző. Vezette: Polagyenko, Csernyega (oroszok)
KIEL: OMEYER - Zeitz 4, K. ANDERSSON 6, LÖVGREN 5, AHLM 3, KARABATIC 7 (2), LUNDSTRÖM 10 (1). Csere: M. Andersson (kapus), Kavticnik 2, Szilágyi 2. Edző: Zvonimir Serdarusic.
VESZPRÉM: PERICS – Tombor 1, Lusnyikov, Eklemovics 3, Gál 3, Lapcsevics 1, PÁSZTOR 6. Csere: Tatai (kapus), LAZAROV 7, Vujin, Pérez 7, Cosma 1, Gulyás 2, Putics 1. Edző: Zdravko Zovko
Az eredmény alakulása: 9-8 (15. perc), 11-8 (17.), 14-9 (20.), 15-9 (22.), 16-11 (24.), 18-13 (27.), 20-14 (28.), 22-15 (HZ), 24-17 (32.), 25-18 (35.), 29-21 (40.), 30-25 (45.), 32-27 (49.), 33-27 (51.), 35-27 (53.), 37-30 (56.)
Kiálllítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 6/3, ill. 1/0
Továbbjutott: a Kiel 75-71-es összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik