Kikapott és kiesett a Veszprém, nincs magyar férficsapat a BL-ben

Vágólapra másolva!
2007.03.01. 21:36
A német Kiel hazai pályán hét góllal verte az MKB Veszprém együttesét a férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatának, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, így összesítésben négy góllal bizonyult jobbnak Zdravko Zovko gárdájánál, és bejutott az elődöntőbe. A német csapat 2001 után játszhat a fináléért, míg a 15-szörös magyar bajnoknak marad a hazai hadszíntér.

BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK:


Az Ostseehalle 10 200 nézője előtt hazai támadással és a már Veszprémben is megvillanó Kim Andersson góljával indult a találkozó, amely Lazarov rontott helyzetével folytatódott. A veszprémi gólzsák azonban labdaszerzés után kontraziccert értékesített és egyenlített.

A kezdésnek hatos falat védekező Veszprém megfelelő fordulatszámon pörgött, de láthatóan a németek sem akartak belemenni semmi váratlanba.

A 10. percre azonban még így is elhúztak három góllal az önmagukhoz képest óvatosabb hazaiak, de a vendégek szorossá tehették volna az eredményt, ha Gál Gyula nem ront két lehetőségét beállóból.

A veszprémi meccs hőse, Dejan Perics sem találkozott labdákkal a kapuban, s ez mintha társait is elbizonytalanította volna támadásban. Nem úgy a túloldalon, ahol Thierry Omeyer kapus sorozatban mutatta be a bravúrokat, elöl pedig a német lövők önbizalma nem ismert határokat.

Kapuscserével (Tatai érkezett a szerb klasszis helyére) és nyitott védekezéssel próbálkozott a Veszprém, de ez is csak ideig-óráig vezetett eredményre.

Bár volt négy gól is a külünbség a két együttes között (16-12), az összesítésben még „lőtávolságot” jelentő eredményt nem sikerült tartani. A félidőre hétgólos előnyt szerzett az egyre jobban belelendülő, támadásban sokkal hatékonyabb, pontosabb THW Kiel (22-15).

A veszprémiek tudták, hogy a második játékrészben csak akkor lehet reményük a továbbjutásra, ha a támadójátékban a korábbinál legalább ötven százalékkal jobb teljesítményt nyújtanak.

Fel is csillant a remény, mert Perics a második felvonás derekén többször egymás után bravúrral védett, az MKB pedig 30-25-nél és 32-27-nél is felzárkózhatott volna.

Lelektani szempontból döntő pillanatnak bizonyult, amikor egy rossz ejtés után Perics kapkodva indított, Zeitz lefülelte az átadást, és ismét nyolc gólra növelte a különbséget.

Ettől kezdve a németek gyors támadásaikkal és eredményes befejezéseikkel ismét számukra megnyugtató előnyre tettek szert, és Szilágyi Viktor nyolc perccel a lefújás előtt még mindig nyolc gólon tartotta a küönbséget.

A találkozó hajrájához közeledve egyszer még megközelítette öt gólra a Veszprém a Kielt, de a hazaiak győzelme, és sajnos továbbjutása nem forgott veszélyben.

Összeségében elmondható: csodaszámba ment volna, ha az egész találkozón rengeteg technikai hibát elkövető, néha kissé indiszponáltnak tűnő MKB Veszprém ilyen játékkal továbbjut az ellen a Kiel ellen, amelynek legalább öt világklasszis játékosa – Omeyer, Kim Andersson, Lövgren, Karabatic és Lundström – nyújtott egészen kiemelkedő egyéni teljesítményt ezen az estén.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik