Pálingerék önmagukat és a lengyeleket is legyőzték

Vágólapra másolva!
2006.12.13. 17:07
A Svédországban zajló női kézilabda Európa-bajnokságban a középdöntő második fordulójában a magyar együttes nagyszerű győzelemmel feledtette a németek elleni egy nappal korábbi kisiklást. Ennek a lengyelek látták a kárát, akiken a Pálinger, Görbicz, Tóth trió vezéretével átgázolt a magyar együttes.
Pálinger Katalin
Meggyesi Bálint
Pálinger Katalin
Pálinger Katalin
Meggyesi Bálint
Pálinger Katalin

SVÉDORSZÁG, NŐI EB, KÖZÉPDÖNTŐ, I-CSOPORT, 2. FORDULÓ:

Magyarország – Lengyelország 37-21 (16-9)

Göteborg, v: Hagen, Hallbeck (svéd)
Kiállítás: 10 perc, illetve 4
Büntetők: 3/3, illetve 4/4
Góldobók: Tóth 9, Görbicz 6/3, Szamoránsky 5, Kirsner 5, Vérten 3, Mehlmann 2, Szűcs 2, Borbás 1, Hornyák 1, Siti 1, Kovacsicz 1, Ferling 1, illetve Siodmiak 6, Kudlacz 5/4, Jacek 2, Zaleczna 2, Polenz 2, Jochymek 1, Damiecka 1, Wypych 1, Duda 1

SVÉDORSZÁG, NŐI EB, KÖZÉPDÖNTŐ, 2. FORDULÓ:

I CSOPORT
  • Németország – Ausztria 34-22 (19-11)
  • Norvégia – Macedónia 28-13 (17-10)
II CSOPORT
  • Franciaország – Horvátország 22-21 (10-8)
  • Svédország – Spanyolország 24-19 (10-10)
  • Oroszország-Dánia 32-27 (17-13)

A lengyelek ellen a papírforma alapján sima győzelem várt Németh András csapatára, amely tegnap a németektől kiütéses vereséget szenvedett. Az azonban kérdéses volt, vajon önmagát képes-e legyőzni a középdöntő első összecsapásán teljesen szétesett gárda?

Szavazás

Hogyan végez az Eb-n a Németh-csapat?

Írja be az itt látható számot!
Az első támadás lehetősége nálunk volt, ám eladtuk a labdát. Kísért a tegnapi forma? Szerencsére nem, Pálinger óriásit véd spiccel, ennek erőt kell adnia! Ad is, Tóth nem teketóriázik, szinte a földről vágta be.

Pálinger megint védett egyet, majd a támadásnál betaláltunk és ez így ment tíz percen keresztül, amikor is a lengyelek megszerezték első találatukat. Időközben az erőteljesen támadó magyar alakulat már hatnál járt.

Apró szépséghiba a felvonás közepe táján a négy kihagyott szélsőziccer - Vérten és Kovacsicz is két-két alkalommal rontott -, így nagyrészt Pálingernek volt köszönhető, hogy nem változott ekkor az eredmény.

Végül az inkább irányítóból induló Tóth törte meg a három és fél percesre nyúlt gólcsendünket, majd a balátlövőként támadó Görbicz is elkapta a fonalat. Nyolccal vezettünk ekkor - 9-1 -, majd kiegyenlítetté vált a találkozó. Ehhez kellett a lengyel kapus látványos formajavulása, aki ekkor Pálingerhez hasonló teljesítményt nyújtott.

A szünetre hétgólos volt a magyar előny - 16-9 -, a tegnapi gyengébb produkció ellenére még mindig az Eb legjobb mutatójával rendelkező Pálinger 54 százalékkal védett, kollégája a lengyel oldalon 41-re tornázta fel magát.

Gyors magyar találatokkal indult a második félidő, elhúztunk 11 góllal, de aztán ez a tíz körüli különbség szinte állandósult is egy darabig. A biztos vezetés, illetve a túloldalon a vereség tudatában jócskán vesztett lendületéből a mérkőzés. A vége az igazából semmit sem számító "tizenhat közte" lett, amennyiben ma a norvégok és a németek is hozzák a kötelezőt, nekünk holnap hattal kell vernünk az északiakat, hogy elődöntősök legyünk.

A lengyelek két vereséggel érkeztek a középdöntőbe – a németektől tízzel, a norvégoktól tizeneggyel kaptak ki -, hiába verték meg a macedónokat tegnap kettővel, a jóval fajsúlyosabb magyarok megoldhatatlan feladat elé állították őket.

Németh András együttese a tegnap látottakkal szöges ellentétben a lengyelek elleni mérkőzés nagyrészében ötletesen, lendületesen játszott, de a támadósok befejezésével azért olykor akadtak gondjaik. A magabiztos győzelem a hajrában már pihenőt kapó Pálingernek köszönhető elsősorban, akinek kulcsszerepe lehet a norvégok elleni holnapi, utolsó középdöntős mérkőzésen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik