Lazarov vezérletével a nyolc között

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.12.09. 18:13
A férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján a magyar bajnok MKB Veszprém Dániában a házigazda Kolding ellen háromgólos vereséget szenvedett. A magyar együttes így 60-53-s összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé. Az első mérkőzésen hazai pályán megszerzett tízgólos előnye birtokában sok félnivalója nem akadt a visszavágótól és dán ellenfelétől a Zovko-csapatnak, de azért a presztízs szempontjából nem volt mindegy a folytatást tekintve, hogy mennek tovább.
Bár kikapott a Veszprém, Kiril Lazarov vezérletével biztosan jutott a legjobb nyolc közé
Meggyesi Bálint
Bár kikapott a Veszprém, Kiril Lazarov vezérletével biztosan jutott a legjobb nyolc közé
Bár kikapott a Veszprém, Kiril Lazarov vezérletével biztosan jutott a legjobb nyolc közé
Meggyesi Bálint
Bár kikapott a Veszprém, Kiril Lazarov vezérletével biztosan jutott a legjobb nyolc közé

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

  • Kolding - MKB Veszprém 31-28
  • (Tj. a Veszprém 60-53-mal)
  • a magyar góllövők: Lazarov 11, Eklemovics 6, Tombor 3, Lapcsevics 2, Cozma 2, Iváncsik 2, Gál 1, Gulyás 1
  • hétméteresek: 3/5, ill. 2/2
  • kiállítások: 10, ill. 16 perc

A pályára bedobott papírcsíkok miatti takarításnak köszönhetően párperces csúszással indult a találkozó, amelyen a hazaiaké volt az első támadás lehetősége. Jó volt azonban a veszprémi blokk, jó volt Perics védése, de a kipattanóból megszerezték a vezetést a dánok.

Az ellentámadásnál ugyan hibáztak a veszprémiek, de a félpályánál labdát szereztek, a ziccert az elöl ragadó Eklemovics értékesítette.

A 11. percig, kevés góllal fej-fej mellett haladtak a csapatok, ám egygólos hazai előnynél - 4-3 - az akkor frissen beállt Pérez vállát átlövésnél csúnyán kitámasztották. Cserét és jeges pakolást kért a világklasszis átlövő. Ezt Lazarov büntette gyorsan góllal, majd nem sokkal később még eggyel és mivel Tombor, illetve Lapcsevics – utóbbi légiós három védővel a nyakában vágta be a labdát a dán kapuba – is betalált, három góllal elhúztak a veszprémiek.

Hatperces hazai gólcsendet követően kezdték meg a felzárkózást a dánok, de tartotta többgólos előnyét a remek lábmunkával védekező, támadásban pedig lendületes, az akciókat bátor lövésekkel felvállaló vendégek. Elsősorban Gál két kihagyott ziccerének – vagy inkább a hazai kapus bravúrjainak – köszönhetően feljöttek közte egyre a hazaiak, de csak rövid időre.

Tombor emberhátrányból is gólt szerzett, Lazarovra sokadszorra nem lépett ki a dán falból senki – ő meg belőtte –, Eklemovics is újabb szép gólt szerzett, de mi jobban örülhettünk annak, hogy a kényszerpihenő után Pérezt ismét a pályán láthattuk.

Kivédekezett magyar emberhátrányt követően a következőben fórból két gyors szélsőgólt dobtak a dánok, az első félidő végül egyenlő állást hozott.

A második játékrészben Eklemovics, majd Lazarov vitte góljaival a hátán a magyar csapatot, közben Gál – bár megszerezte első gólját – újabb ziccereket rontott, Lapcsevics pedig megkapta harmadik kétperces kisbüntetését, így piros lapját is. A dánok felpörgették magukat és bár Perics több bravúrt is bemutatott a motiváció hiányával küzdő magyarok többgólos hátrányba kerültek. Különösen Pérez adta meg magát könnyen, de hátul is lazult a fegyelem.

A hajrában felzárkózott ugyan a Veszprém, a vége közte három lett, a folytatás már csak jövőre, február végén a negyeddöntőben, a németországi vb után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik