Nehéz helyzetbe hozta magát a Pick

KRASZ EMILKRASZ EMIL
Vágólapra másolva!
2006.10.14. 18:32
A férfi kézilabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában hazai pályán csak döntetlent játszott svájci ellenfelével, a Kadetten Schaffhausen gárdájával a Pick-Szeged, így a továbbjutást illetően egyáltalán nem javult a helyzete a Tisza-parti együttesnek, sőt...
BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
PICK-SZEGED KADETTEN SCHAFFHAUSEN (SVÁJCI) 27-27 (12-14)
BAJNOKOK LIGÁJA, FÉRFIAK, B-CSOPORT, 3. FORDULÓ:
PICK-SZEGED KADETTEN SCHAFFHAUSEN (SVÁJCI) 27-27 (12-14)

Támadásban és védekezésben sem remekeltek Mezeiék, a beállós a mérkőzés után a csapat nevében bocsánatot kért a szegedi szurkolóktól
Czagány Balázs
Támadásban és védekezésben sem remekeltek Mezeiék, a beállós a mérkőzés után a csapat nevében bocsánatot kért a szegedi szurkolóktól

Nem tűnt verhetetlennek a nevében svájci, a valóságban viszont tucatnyi légiósának köszönhetőn egy igazán nemzetközti alakulat, a Schaffhausen. Sőt, papíron a Szeged volt erősebb, de azzal mindenki tisztában volt, a Kurtes-csapat a csoport második helyért igazából mostani ellenfelével lesz harcban. Márpedig ebből kiindulva döntő lehet, hazai pályán milyen eredményt el.

A Szegedre Andjelkovics sajnálatos sérülése miatt a napokban visszatért Bajusz góljával indult a találkozó, de a vendégek tartották a lépést, sőt 4-4-t követően meg is léptek.

Érthetetlenül leblokkolt a szegedi csapat, amely nem találta a svájciak nyitott védekezésre az ellenszert.

Zsinórban három gólt kapott a Kurtes-csapat, amely végül csak büntetőből tudta megtörni a hosszú gólcsendet.

Már több mint az első játékrész fele telt el, de a szegediek mindössze hat gólt tudtak szerezni.

A félidő hajrájában aztán összekapta magát a Szeged és kiegyenlített, a szünetre azonban kétgólos hátránnyal vonulhattak.

A második félidő elején gyorsan kiegyenlített a Pick – Ilyés első találatát szerezte a mérkőzésen! -, de a szegedi csapat ugyanúgy rengeteg technikai hibát vétett, mint az első félidőben.

Felpörgette a játékot az első félidőben magát a kelleténél kicsit lazábban odatevő szegedi együttes, de távoli lövéseik nem igazán okoztak túl sok gondot, szélsőiket pedig nem nagyon foglalkoztatták.

A hajrában megint kiegyenlített a Szeged, majd két góllal el is húzott – Mezei Richárd első góljánál két védővel a nyakában fordult be -, de a remek napot kifogó vendégek másodpercekkel a találkozó vége előtt mégis egyenlíteni tudtak.

Utolsó támadásuknál kettős emberelőnyben játszhattak, hiszen egy szimpla szegedi kisbüntetést megtoldottak egy vészkapus beállításával. A taktikai bevált: két beállósuk közül az egyik ziccerbe került, amit ki is használtak.

A mérkőzés csak hosszas huzavona után – hány másodperc van még a találkozóból –, egy időntúli szegedi középkezdéssel(!) zárult. Bakos félpályás lövését azonban védte a svájci kapus, így maradt a döntetlen.

Második hazai mérkőzésen sem tudott nyerni a Szeged, a címvédő spanyol Ciudad Real elleni ötgólos vereséget most egy döntetlen követett, a kettő között egy idegenbeli győzelemmel. Így viszont a látottak alapján a bravúrban bízhatnak: idegenben kell legyőzni a Schaffhausent! Vagy azért drukkolni, hogy a svájciak ne verjék meg idegenben a fehérorosz Breszt Meskovo csapatát, de ez már ezen a szinten lutrinak számít.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik