Itthon kezd a Győri ETO

BENDÓ ZSOLT, HAVASRÉTI BÉLABENDÓ ZSOLT, HAVASRÉTI BÉLA
Vágólapra másolva!
2004.04.27. 22:49
Címkék
Kedden Bécsben, az EHF központjában kisorsolták, hogy a női európai kupaküzdelmek döntőiben hol rendezik meg az első mérkőzéseket. Az EHF-kupa-finálét itthon kezdi a Győri Graboplast ETO KC, amelynek a Viborg (dán) a vetélytársa.
Az első mérkőzést várhatóan május 16-án Győrött (18 óra) játsszák, míg a visszavágóra 22-én vagy 23-án Dániában kerül sor. A Győr 1999-ben és 2002-ben játszott EHF-kupa-finálét: előbb a Viborgtól, majd a szintén dán Ikast Bordingtól kapott ki.
"Fortuna nem kedvezett nekünk, akárcsak öt évvel ezelőtt, ezúttal is itthon kezdjük a döntőt a Viborg ellen – vélekedett Róth Kálmán edző. – A nemzetközi klasszisokkal, köztük Németh Helgával megerősített dán együttessel szemben igyekszünk megfelelően felkészülni. Reméljük, hogy addigra sérültjeink is rendbejönnek, és a visszavágóra megfelelő előnnyel utazhatunk. Szurkolóink támogatása továbbra is önbizalmat ad csapatunknak. Szeretnénk már egyszer nem ezüst-, hanem aranyérmet nyerni."
A Viborgra az EHF-kupa-döntő mellett a dán bajnoki finálé is vár, amit a Slagelsével fog vívni. Ryan Bak Zinglersen (42 éves) edzőnek – aki a legendás Ulrik Wilbeket tavaly szeptemberben váltotta a kispadon – az a legfőbb gondja, hogy olimpiai bajnokai (Fruelund, Kristensen és Kiaerskou) közül megsérült Kiaerskou, akinek eltörött a keze a Nordstran elleni EHF-kupa-mérkőzésen.
"Ezzel kulcsjátékosunk vált ki – mondta az edző. – A támadásainkat rá építettük, és a hiányát nehéz lesz pótolni."
Ugyanakkor számíthat a mester olyan hírességekre, mint a francia Nocolas kapus, valamint a mezőnyben a világbajnok francia Lejeune, a rutinos holland Mulder, a vb-ezüstérmes és olimpiai bronzérmes Németh. A magyar csillag, aki felépült lábsérüléséből, egy évre szerződött Viborgba, és jelenleg több német és dán ajánlatot fontolgat. A Viborg a német Jurakot (Leipzig) és a kínai Csao Zsait (Randers) igazolja a következő évadra.

Európai kupák, női döntők
Bajnokok Ligája: Slagelse (dán)–Krim Ljubljana (szlovén). EHF-kupa: Győri Graboplast ETO KC–Viborg HK (dán). KEK: Hypo NÖ (osztrák)–Ikast Bording (dán). Challenge-kupa: FC Nürnberg (német)–Remin Deva (román)

Szavazás

Írja be az itt látható számot!

Mire jut a Győr az EHF-kupában?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik