Győr: megalázó vereség

MÉSZÁROS ISTVÁN jelenti BesanconbólMÉSZÁROS ISTVÁN jelenti Besanconból
Vágólapra másolva!
2003.04.06. 22:45
Címkék
Csak a mérkőzés napján, jóval éjfél után kerültek ágyba a városszéli motelben a győriek, akik az előző 24 óra kétharmad részét utazással  vonaton, illetve autóbuszon  töltötték, de a fáradalmak kipihenésére nem jutott túl sok idő, mert vasárnap 8 órakor már ébresztették a küldöttség tagjait.
A gyors reggeli után átmozgató edzés szerepelt a programban, majd jött az ebéd és a csendespihenő, s a rövid taktikai megbeszélés után már lehetett is indulni vissza a sportcsarnokba, amely jóval a kezdés előtt csaknem teljesen megtelt. A megkülönböztetett érdeklődésre persze számítani is lehetett, hiszen errefelé igen népszerű a kézilabda, két éve a férfi világbajnokság néhány meccsét is ebben a sportcsarnokban rendezték, ráadásul a 120 ezer lakosú város női csapatának mostanában nagyon szalad a szekér, 18 forduló után ugyanis pontveszteség nélkül vezeti a francia bajnoki tabellát.
Róth Kálmán vezetőedzőnek – a térdműtétre váró Carmen Nitescu kiválása mellett – a válogatott Görbicz Anita vállsérülése (húzódása) okozta a legnagyobb főfájást, de a nemzetközi élmezőnyhöz képest feltűnően vékony irányító, aki a hét második felében nem is edzett, fájdalomcsillapítókkal vállalta a játékot.
,,Még a délelőtti edzésen sem mozgott megnyugtatóan Görbicz, de remélem, hogy a meccs hevében nem lesz ideje a bajával foglalkoznia. Sokkal jobban izgat, hogy a mérkőzés után milyen állapotban lesz, az elkövetkező napokban számíthatok-e rá az újabb fontos összecsapásokon” – mondta a mester. A győriek szakvezetője az ellenfélről túl sok friss információt nem tudott begyűjteni, az viszont eljutott hozzá, hogy kollégája, Christophe Marechal újra csatasorba állította az edzői teendőket ellátó szerb-montenegrói Szvetlana Anticsot, aki a nyáron immár 39. születésnapját ünnepli. Marechal és a hátsérüléssel bajlódó válogatott Sophie Herbrecht helyett visszahívott Antics kapcsán érdemes utalni arra is, hogy mindketten – akárcsak Nicolas, Tervel, Castioni, Fiossonangaye és Herbrecht – részesei voltak a Besancon két évvel ezelőtti nagy bravúrjának, amikor a franciák 16–16-os hazai döntetlen után 21–20-as dunaújvárosi diadallal ütötték el a továbbjutástól az esélyesebbnek tartott Dunaferrt, ugyancsak a KEK-ben, de még a legjobb 16 között.

Lovász Zsuzsa (labdával) sem tudott segíteni a gyôri csapaton
Lovász Zsuzsa (labdával) sem tudott segíteni a gyôri csapaton
Lovász Zsuzsa (labdával) sem tudott segíteni a gyôri csapaton
Különben nemcsak Antics mozgósítása jelentett meglepetést a győriek számára, hanem az is, hogy a bokasérülés miatt hat hetet kihagyó Stéphanie Fiossonangaye erre az összecsapásra felépült, s újra elfoglalta helyét a jobb oldalon.
A meccs magyar szempontból remekül kezdődött, mert Mehlmann három góljával és Lovász egy találatával 4–2-re elhúztak a Rába-partiak. Viszont sem Mörtel, sem Görbicz próbálkozásai nem jártak sikerrel, s már ekkor látszott, túl nagy teher hárul Mehlmannra. A kezdeti idegeskedés után a hazaiak viszont egyre jobban magukra találtak, a 11. percben Said-Mohamed révén egyenlítettek, majd a pécsieknél is megfordult Stecz révén a vezetést is átvették (5–4). Később is főszerepet vállalt magára az Erdélyből érkezett Stecz Annamária, hiszen négy büntetőhöz is odaállt, igaz, ezekből csak kétszer volt eredményes. Róth Kálmán a 19. percben kért időt, megpróbálta felrázni tanítványait, de a remélt eredmény elmaradt, egyre nőtt a két csapat közti különbség. Igaz, úgy nem is lehetett sokat remélni a győriektől, hogy a sokat vállaló Mehlmann mellett az első félidőben csak Lovász és Micskó tudott egy-egy alkalommal feliratkozni a gólszerzők közé. A második játékrészre Mehlmann is elfáradt, a többiek pedig ugyanolyan gyengén folytatták, ahogy az elején kezdték, ennek nem is lehetett más a vége, mint kiütéses fiaskó. A győri szakvezető próbálta átszervezni csapatát, Görbicz helyett például Vérten vette kézbe a karmesteri pálcát, Köbli és Bódi személyében hiába küldött be pihentebb játékosokat, ezúttal semmi sem segített. Egyébként ha nincsenek a honosításra váró orosz Irina Sirina bravúrjai, bizony még megalázóbb lett volna a vereség.
A vasárnapi győri visszavágóra így nem sok reménye maradt a teljesen szétesett magyar csapatnak, amely most már csak a szép búcsúban – esetleg a csodában – bizakodhat.

Mestermérleg

Christophe Marechal:
– Ennél szebb sikert elképzelni sem tudtam a meccs előtt, csak dicsérni tudom a lányok teljesítményét.

Róth Kálmán: – Az eredmény önmagáért beszél, de úgy érzem, ezúttal nem csak a pályán szenvedtünk súlyos vereséget.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik