Csodát remélünk a Fraditól

Összeállította: HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGYÖsszeállította: HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF, SZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2003.03.21. 21:13
Címkék
Kenyeres Fanni (pirosban), a Cornexi-Alcoa válogatott balszélsôje remekelt a Dijon ellen
Kenyeres Fanni (pirosban), a Cornexi-Alcoa válogatott balszélsôje remekelt a Dijon ellen
Kenyeres Fanni (pirosban), a Cornexi-Alcoa válogatott balszélsôje remekelt a Dijon ellen
Kenyeres Fanni (pirosban), a Cornexi-Alcoa válogatott balszélsôje remekelt a Dijon ellen
Kenyeres Fanni (pirosban), a Cornexi-Alcoa válogatott balszélsôje remekelt a Dijon ellen
Kenyeres Fanni (pirosban), a Cornexi-Alcoa válogatott balszélsôje remekelt a Dijon ellen
Az európai kupák negyeddöntőinek visszavágóiban szerepelnek a magyar női klubcsapatok a hét végén. A Bajnokok Ligájában a Herz-FTC vasárnap a spanyol Eliana Valenciát fogadja, és kilencgólos hátrányt próbál meg ledolgozni. A KEK-ben a Győri Graboplast ETO KC szombati vendége, a szilágysági Zilah együttese, a Silcotub kétgólos előnnyel érkezik. Vasárnap az EHF-kupában érdekelt Dunaferr SE-nek Újvárosban háromgólos hátrányt kell ledolgoznia az orosz Akva Volgograddal szemben, míg a Cornexi-Alcoa tízgólos előnnyel kezdi a második összecsapást a francia Dijonban.

A Herz-FTC-től csodát remélnek a sportbarátok, de a realitás az, hogy aligha fogy el a Valencia kilencgólos előnye. Ha a bravúr mégis sikerülne a magyar bajnoknak, az szinte a BL-győzelemmel érne fel. "Egyedi stílusban kézilabdázik spanyol vetélytársunk – mondta Németh András –, amihez nekünk az első mérkőzésen nem sikerült alkalmazkodnunk, pedig valamennyi ellenfelünk harcmodorára felkészülünk.

A pályaedzô emlékei

Horváth Mariannak, a Gyôri Graboplast pályaedzôjének még játékos korából akadnak emlékei a kitűnô zilahi csapatról. „Hét éve a City-kupa-sorozatban találkoztam elôször a szilágyságiakkal, s akkor az ETO fájdalmas, tizenkét gólos vereséget szenvedett tôlük – mondta. – Másodszor már a Wienerneustadt együttesének tagjaként Bécsújhelyen játszottam ellenük, és akkor osztrák csapatom ötgólos vereséget szenvedett. Nagyon remélem, hogy a harmadik találkozás után végre örülhetek.”
A Valencia erőnléte az első mérkőzésen a csoda szintjéhez közelített, különösen a heti egy edzéséhez képest. A beállósa, Gomez, rettentően erőszakosan támadott, sokat mozgott, alig lehetett megtartani. Öt éve a Larviktól tíz góllal kaptunk ki, és a viszszavágón kilenccel nyertünk, vagyis majdnem sikerült a lehetetlennek látszó feladatot megoldanunk. Most is megkíséreljük. Uhraková térdét kezelik az orvosok, és vasárnap derül ki, számíthatunk-e rá.” A BL-csatára a jegyek zöme elkelt.

Nôi európai kupák

Negyeddöntôk, elsô mérkôzés
Bajnokok Ligája: Viborg (dán)–Togliatti (orosz) 32–24 (16–13), Eliana Valencia (spanyol)–HERZ-FTC 35–26 (14–12), Podgorica (szerb-montenegrói)–Ikast (dán) 28–29 (14–16), Larvik (norvég)–Krim Ljubljana (szlovén) 22–21 (9–11)
KEK: Silcotub Zalau (román)–GYÔRI GRABOPLAST ETO KC 24–22 (12–13), Lokomotiva Zagreb (horvát)–Kolding IF (dán) 25–22 (15–11), Besancon (francia)–Bayer Le-verkusen (német) 28–27 (13–15), Elda Prestigio (spanyol)–Szpartak Kijev (ukrán) 29–21 (12–10)
EHF-kupa: CORNEXI-ALCOA– Cercle Dijon (francia) 34–24 (16–12), AKVA Volgograd (orosz)–DUNAFERR SE 25–22 (13–7), Oltchim Vilcea (román)–Slagelse (dán) 27–31 (15–16), Motor Zaporizzsja (ukrán)–Rocasa Gran Canaria (spanyol) 28–14 (14–7)
Challenge-kupa: Merignacais (francia)–Selmont Baia Mare (román) 31–27 (17–16), Ormi Patrasz (görög)–Borussia Dortmund (német) 24–22 (13–12), Uni Ursus Cluj (román)–AZS Gdansk (lengyel) 26–30 (15–17), Trier (német)–Skuru IK (svéd) 29–27 (11–13)
A visszavágókat március 22-én vagy 23-án játsszák.
A Győr hátránya nem ledolgozhatatlan, a kellő önbizalommal, ugyanakkor igen elszántan készülnek Róth Kálmán edző tanítványai a zilahiak fogadására. "A szilágysági csapat nagyon erős, ezért roppant fontos, hogy figyelmesen készüljünk – mondta a mester. – Az első mérkőzésen elsősorban a nyitott védekezésünkkel leptük meg. Az is igaz, hogy a találkozó utolsó negyedórájában, amikor átvette a vezetést, tapasztalhattuk, hogy gyors lerohanásos játéka életveszélyes. Miután nálunk kissé rövid a kispad, a fáradtság miatt csapatjátékunkban bekövetkezett a holtpont. Gheorge Tadici kollégám az első mérkőzés után tíz százalék esélyt adott csapatának a továbbjutásra. Tartom annyira tapasztalt szakembernek, hogy ezzel csak a sajtot akarja kiénekelni a szánkból, és a visszavágóra biztosan kifundál valami meglepetést. Erre nekünk elszánt, taktikus, fegyelmezett játékkal kell válaszolnunk. Csak így juthatunk a négy közé.” Az influenzának Mehlmann is áldozatául esett, de pénteken már edzhetett. Győrben már csak állóhelyi belépők kaphatóak. A zilahiakról a legfrissebb hír, hogy a hét közben bajnoki mérkőzésen 31–26-ra kikaptak Kolozsvárott az Uni Ursustól (a Silcotub a második, míg Challenge-kupában érdekelt ellenfele a negyedik helyen áll a küzdelemsorozatban).
A pénteken már Dunaújvárosba érkezett, játéktudásban és fizikailag is hatalmas erőket felvonultató Volgograd az egy héttel ezelőtti találkozón már kilenc góllal is elhúzott. A dunaújvárosiak azonban páratlan akarattal visszakapaszkodtak a szakadék széléről. Pálinger kapus sokadszor nyújtott klasszis teljesítményt, Pigniczki és Gáspár főleg védekezésben jeleskedett, Oblisz ezúttal beállósként kamatoztatta rutinját, Pálffy látványos gólokat lőtt. Kellemes meglepetés volt Kindl remeklése támadásban. "Alapkérdés, hogy vasárnap hatékonyabban tudjuk-e áttörni az oroszok védekezését – vélekedett Kiss Szilárd edző. – Kint huszonöt gólt kaptunk, ami a mai rohanó kézilabdában nem túl sok, de akadt közöttük elkerülhető is. Tehát védekezésben is javulnunk kell. A várható felfokozott hangulathoz, a téthez méltó, önbizalommal teli, a tőlünk megszokott tempós játékunkat kell nyújtanunk. Éreztetnünk kell, hogy mi vagyunk hazai pályán.” A megműtött csapatkapitány, Bohus továbbra sem léphet pályára, de látványosan gyógyul, könynyített edzéseket végezhet.
A Cornexi-Alcoa szinte biztosra mehet Dijonban, ám Pánczél Barabás mindenkit óv a túlzott elbizakodottságtól. "A hét közben hazai pályán is kikaptunk a Fraditól, vagyis a Dijon elleni remek formánk nem volt tartós – mondta. – Pedig az FTC-vel szemben is azt terveztük, hogy az elején megfogjuk ellenfelünket. A Dijon biztosan nem adta fel, meglepetést akar szerezni, rohanni fog, és a saját lerohanós stílusát ránk akarja erőltetni. Tartok a nyitott védekezésétől is, amely nem ízlik csapatomnak, de a többi magyar csapat sem rajong érte.” Pénteken reggel buszal indult a Cornexi, és tervei szerint szombaton már Dijonban edz.

Tv: a Győr–Zalau mérkőzést szombaton 18 órától sugározza a Sport1 csatorna
Tv: az FTC–Valencia mérkőzést vasárnap 18 órától sugározza az M2-es csatorna
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik