Sirina főszereplő lehet

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2002.10.04. 20:58
Címkék
Irina Sirina, a gyôriek kapusa csapata kulcsembere lehet a Herz-FTC elleni rangadón (Fotó: Farkas József)
Irina Sirina, a gyôriek kapusa csapata kulcsembere lehet a Herz-FTC elleni rangadón (Fotó: Farkas József)
Irina Sirina, a gyôriek kapusa csapata kulcsembere lehet a Herz-FTC elleni rangadón (Fotó: Farkas József)
Irina Sirina, a gyôriek kapusa csapata kulcsembere lehet a Herz-FTC elleni rangadón (Fotó: Farkas József)
Irina Sirina, a gyôriek kapusa csapata kulcsembere lehet a Herz-FTC elleni rangadón (Fotó: Farkas József)
Irina Sirina, a gyôriek kapusa csapata kulcsembere lehet a Herz-FTC elleni rangadón (Fotó: Farkas József)
A szakemberek egybehangzó véleménye szerint minden idők egyik legerősebb női bajnoksága kezdődött szeptemberben, és az eddig történtek igazolták a fokozott várakozásokat. Külön csemege a dobogóra legnagyobb eséllyel pályázó négy csapat (Herz-FTC, Dunaferr, Cornexi-Alcoa, Graboplast ETO) egymás elleni csatározása. A négy "nagy” közül hárman már túl vannak két-két rangadón, míg Vura József mester győri tanítványai szombaton kezdik el a rangadók sorozatát. A női mezőny egyetlen százszázalékos csapata a Győr, ám ezt a tényt hiba lenne túlmisztifikálni, mivel eddig csak a középmezőny, illetve az alsóház csapataival találkozott. Ezek ellen nem a botlás jelentette volna az igazi meglepetést. A következő 15 napban viszont három rangadó vár az ETO-ra, és ezeken az összecsapásokon kapunk képet a győri csapat jelenlegi erejéről.
Szombaton a BL-döntős Herz-FTC látogat az EHF-kupa-döntős Győr csarnokába. A bajnok egy rangadót már elvesztett (otthon betlizett a Dunaferr ellen), és figyelemre méltó, hogy legutóbb 1996 novemberében tudott bajnoki pontot szerezni a Rába-partján. Azzal persze Győrött is tisztában vannak, hogy a Népligeti zöld-fehérek minden tudásukat latba vetve fognak küzdeni a számukra kedvezőtlen sorozat megszakításáért, ráadásul egy újabb rangadó elbukása veszélyeztetné a bajnoki címük megvédését. Márpedig Németh András edző csapatának ez a célja.
"A bajnoki felkészülésünk nem volt ideális, mivel a felnőtt- és juniorválogatott keretben olykor tizenegy játékosunk volt távol – mondta Vura József. – Ugyanakkor Jókai Nóra, Mehlmann Ibolya, Köbli Anett és új szerzeményünk, a szerb Ana Dokics sérülés miatt sokáig nem tudott társaival közösen dolgozni. Ez a tény elsősorban Dokics csapatba építését nehezítette. A csütörtöki edzésen Carmen Nitescu is megsérült, kifordult a bokája, és a gondos kórházi kezelés után sem biztos, hogy szombaton pályára léphet. Ha így lesz, el kell döntenünk, ki szerepel a helyén támadásban és védekezésben.”
A tréner szerint a sorsolás kedvező volt a Győrnek, mert az eddig lejátszott öt mérkőzés jól szolgálta a csapat formába hozását. Kissé nehezen lendültek játékba a lányok, de fokozatosan javult a teljesítményük. Olyan csapat ellen kezdi a Győr a rangadók sorozatát, amelynek ugyancsak a gyors lerohanásos játék a legfőbb erénye. Bizonyítja ezt, hogy az utóbbi két győri találkozójukon 66, illetve 73 gól született. "Egyik csapatnak sem stílusa a labda hosszas járatása, éppen ellenkezőleg, a gyors lerohanások alkalmazása az erénye – folytatta Vura edző. –Döntő lesz, hogy ezt a játékot szombaton melyikünk tudja jobban, eredményesebben alkalmazni. A mi csapatunk a mezőny legalacsonyabb átlagéletkorú – huszonegy év – együttese, míg a Fradinak tapasztalt játékosai vannak. Nagy kérdés, hogy a szombati találkozón a fiatalos lendület, a harcosság vagy a nagyobb rutin kerekedik-e felül. Remélem, hogy lányaink átérzik a rangadó jelentőségét, bízom az akaratukban, a lelkesedésükben és a tudásukban.”
Jótékony sztárcsapatok

KISKUNHALAS. A keddi, Herz-FTC–Cornexi-Alcoa jótékonysági nôi mérkôzés elôtt már több mint 900 ezer forint gyűlt össze a „Jobb műszer, kevesebb szenvedés” alapítvány javára. Errôl Lekrinszki Tivadar játékvezetô, a Kiskunhalason 18 órakor kezdôdô találkozó fôszervezôje tájékoztatta a hírügynökséget. Hozzátette: a korábban közöltektôl eltérôen nem helyeznek ki urnát a csarnok bejáratához, hanem az adakozók a jelképes, ezerforintos belépôk megvásárlásával járulhatnak hozzá a nemes cél eléréséhez.
A Herz-FTC csendben, szorgalmasan gyakorolt a héten a szombati nagy csatára. "Ezekben a napokban mindent a rangadónak rendeltünk alá – mondta Németh András. – Sérülés szerencsére nem zavarta a munkánkat. Annyi előnyünk van a Győrrel szemben, hogy okulhattunk az eddigi két rangadónk tapasztalataiból, míg ő most kezdi a nagy menetelést. A Cornexi ellen idegenben is nagyszerűen megálltuk a helyünket, és két pontot szereztünk, ezzel szemben a Dunaferrtől itthon kikaptunk, mert nem valósítottuk meg az elképzeléseinket. Remélem, Győrött a jobbik énünket mutatjuk meg.”
Az edző hozzáfűzte, hogy a csapatok aligha tudják meglepni egymást, mert mindegyik tökéletesen ismeri a másik taktikai repertoárját. "Ha játékosaim kihozzák magukból a maximumot, annak elegendőnek kell lenni a sikerhez – folytatta Némrth András. – Szurkolóinkat és bennünket is megzavart a mérkőzés napjának és kezdési időpontjának többszöri megváltoztatása, néhány tervezett programunk is felborult emiatt. A bennünket mindenhova hűségesen elkísérő Fradi-drukkerek, remélem, értesültek a változásokról, és rájuk szombaton is nagyon számítunk.”
Visszapillantó
1995–1996FTC–Győr 24–18
Győr–FTC 21–21
1996–1997Győr–FTC 25–27
FTC–Győr 33–23
1997–1998FTC–Győr 26–21
Győr–FTC 26–20
1998–1999Győr–FTC 29–26
FTC–Győr 25–23
1999–2000FTC–Győr 24–22
Győr–FTC 27–26
2000–2001Győr–FTC 32–30
FTC–Győr 36–18
2001–2002FTC–Győr 31–27
Győr–FTC 38–35
FTC–Győr 33–24
Győr–FTC 34–32
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik