Fél lábbal az elődöntőben

Vágólapra másolva!
2002.08.26. 21:18
Címkék
Magyarország–Finnország29–16(13–9)Helsinki, 100 néző. V: Dobler, Meyer (svájciak)MAGYARORSZÁG: Tamaskovics – Kári-Horváth 1, Bulath 2, Blaskovics 2 (1), Szórádi 2, Jenőfi 4, Orosz 2. Cs: Herr (kapus), SZŰCS 6, Mörtel 4 (1), BÓDI 3 (1), Simon 1, Szabó 2, Vincze. Edző: Kovács PéterFINNORSZÁG: Kurki – Häkkinen, Jääskeläinen 2, Johansson 1, Koskela 2, UKKOLA 7 (1), KARHUNEN 4 (2). Cs: Eklundh (kapus), Kekki, Karvala, Hirvonen, Laitinen, Heiskanen, Borgarsdottir, Sandelin. Edző: Jani VaskolaAz eredmény alakulása. 8. p.: 4–3. 16. p.: 8–6. 28. p.: 13–9. 50. p.: 26–11Kiállítások: 8, ill. 14 percHétméteresek: 6/3, ill. 4/3
A debreceni Szűcs Gabriella 6 gólt vállalt
A debreceni Szűcs Gabriella 6 gólt vállalt
A debreceni Szűcs Gabriella 6 gólt vállalt
A debreceni Szűcs Gabriella 6 gólt vállalt
A debreceni Szűcs Gabriella 6 gólt vállalt
A debreceni Szűcs Gabriella 6 gólt vállalt
Az egynapos szünet után a házigazdák ellen azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a szövetségi kapitány, akik eddig kevesebb szerephez jutottak, vagy még egyáltalán nem kerültek be a csapatba. Sajnos a felkínált eséllyel nem tudtak élni ezek a játékosok, nagyon sok hibával kézilabdáztak az első félidőben. Védekezésünk nívója sem érte el az elvárható szintet, így a félidőben csak négy gól volt az előnyünk. A finnek lelkesen kézilabdáztak, de látszott, hogy még csak tanulják a játékot.
Nem lehetett elégedett a látottakkal Kovács Péter szövetségi kapitány sem, mert a kapus kivételével a teljes csapatot lecserélte a második játékrészre. A pályára felkerült játékosok hamar növelték az előnyt az egyre jobban elfáradó finn csapat ellen, így az 50. percben 26–11-et mutatott az eredményjelző. Ez a játékrész tetszett csapatunk legfiatalabb szurkolójának a hét hónapos Laurának is, aki kikerekedett szemmel figyelte hogy száll a labda kézről kézre.
A mérkőzést megtekintette a magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivője, Lovró Csaba és családja, a mérkőzés végén gratulált a lányok eddigi szerepléséhez, és meghívta a küldöttséget a nagykövetségre. A mérkőzésről így vélekedett:
"Bár nem vagyok a kézilabda szakértője, azért nagyon tetszett a mérkőzés, különösen a második félidő, amikor a magyar lányok szinte kivétel nélkül góllal fejezték be a támadásokat, míg a finn próbálkozások rendre elhaltak a védőfalunkon.”
Kedden 18 órakor a szintén pontveszteség nélkül álló svéd együttes lesz az ellenfelünk. Ezen a mérkőzésen a csoportelsőség kérdése is eldőlhet, győzelmünk esetén a hátralévő eredményektől függetlenül a csoport élén végzünk.

Mestermérleg
Kovács Péter: – A kötelező győzelmet teljesítettük.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik